Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 01 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay: “Zabıtalara yıpranma hakkı ve fiili hizmet zammı verilmelidir”

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Zabıtalara yıpranma hakkı ve fiili hizmet zammı...

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Turbay: “Zabıtalara yıpranma hakkı ve fiili hizmet zammı verilmelidir”

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Genel Başkanı Mürsel Turbay, "Zabıtalara yıpranma hakkı ve fiili hizmet zammı verilmelidir" dedi.

Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında kutlanan Zabıta Haftası, yurt genelinde bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, Zabıta Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada, "Zor ve riskli koşullarda görev yapan zabıta çalışanları, aldıkları sorumluluğu üstün gayretle yerine getirmelerine rağmen hak ettikleri refah seviyesine de ulaşamadılar. Belediye sınırları içinde düzeni, halkın huzurunu ve sağlığını korumakla yükümlü olan zabıta personelimiz çok zor şartlar altında görev yapmaktadır. İnsan yaşamının söz konusu olduğu her yerde görev ve sorumluluğu bulunan zabıta teşkilatımız, aynı zamanda da belediyelerin halk karşısındaki yüzüdür. "Önce insan" anlayışıyla hizmet üreten zabıtalar, bu amaç doğrultusunda fedakârca çalışmaktadır" ifadesini kullandı.

BEM-BİR-SEN yerel yönetim hizmetlerinin temel direklerinden olan zabıta çalışanlarının sorunlarını toplu sözleşme görüşmelerine taşıyarak sorunların çözümü ve yeni kazanımların elde edilmesini sağladığını vurgulayan Turbay, şöyle devam etti:

"Zabıta çalışanlarının hem çalışırken hem de emekli olduklarında faydalanacakları şekilde özel hizmet tazminatlarında 5 puanlık artış sağlandı. Kadro-derece ilerlemesinde yaşanan sıkıntılar kaldırılarak, yapılan düzenleme ile zabıta memurlarında 5. derecede yaşanan ilerlemesindeki kısıtlama kaldırıldı. Bu uygulama ile zabıtaların kolluk kuvveti olarak kabul edildiğinden polis memurları ile eşitlenmesi etkili oldu. Zabıta memurlarının 3. derece kadroya atanmaları yeşil pasaport hakkından yaralanmalarını sağlayacak. Zabıta memurları her gün yüzlerce olayla karşı karşıya oldukları, silahlı, bıçaklı, taşlı-sopalı saldırılara maruz kaldıkları halde hem savunma anlamında hem de mevzuat anlamında hâlâ korumasız durumdadırlar. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli olarak, gece gündüz demeden görev yapmaktadırlar. Zabıta personellerine yıpranma hakkı tanınmalı, fiili hizmet zammından faydalanılması sağlanmalıdır. Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) olarak bir an önce zabıta teşkilatımızın sosyal, sendikal, özlük ve ücret hakları konusunda gerekli yapılanmaların tamamlanmasını istiyoruz. Bu vesile ile gece-gündüz, bayram-tatil demeden halkın huzurunu ve sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadele eden zabıta teşkilatımızın 190. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber