Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 28 Eylül 2015 - 19:10 Yorum: 0

Bende dün sizler gibi çocuktum

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Bende dün sizler gibi çocuktum

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Gürkan, bu kapsamda Yaygın Ortaokulu’nu ziyaret etti.

2015-2016 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Yaygın Ortaokulu’nu ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada öğretmen ve öğrencilere yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diledi. Yaygın Ortaokulu Müdürü Mustafa Şeker’den okul hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan, öğretmenlerle ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan, bir ülkenin sosyal ve ekonomik anlamda gelişmesinin temelinde eğitimin yattığını belirterek, eğitime yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğunu söyledi.

Başkan Gürkan, “Yeni eğitim-öğretim yılı, sizlere, öğretmenlerimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sizler bugün okula geldiniz. Geçmiş yıllarda da gelen arkadaşlarınız var. Bende öğretmenlikten Belediye Başkanlığına geçtim. Bende dün sizler gibi çocuktum. Sınıflarda, sıralarda, öğretmenlerimizi dinlerdik. Öğretmenlerimiz bize derdi ki; ‘Bugünün küçükleri yarının büyükleridir’ Öğretmenlerimiz bize derdi ki  ‘Sizler, çalışır gayret gösterir, iyi öğrenci olursanız, yarın memleketi idare etme noktasında iyi bir idareci olursunuz’ Biz işte sizin gibi sıralardan geldik, bugün ise Battalgazi’nin Belediye Başkanı olduk. Daha önceleri de sizin öğretmenleriniz gibi çocuklara öğretmenlik yaptım. Yani eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde bulundum. Sizlerden de ricam derslerinizi derste iyi dinleyeceksiniz. Öğretmenlerinize sevgi ve saygıda kusur etmeyeceksiniz. Arkadaşlarınıza da sevgi ve saygıda kusur etmeyeceksiniz. Anne ve babalarınıza da sevgi ve saygıda kusur etmeyeceksiniz. Temizliğe, tertibe düzene, hem okulda, hem evde riayet edeceksiniz. Öğretmenlerinizi derste dinleyip akşamları da öğretmenlerin size anlattıklarınızı zihninizde değerlendireceksiniz. Bir sonraki gün hangi dersleri görecekseniz o derslere de hazırlanarak okula geldiğiniz zaman, başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. Eğitim ve öğretiminde temel amacı iyi bir yurttaş, iyi bir vatandaş ve kendisine, ailesine, toplumuna ve milletine yararlı bireyler yetiştirmektir” dedi.

Başkan Gürkan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın ardından öğrencilere ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber