Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 21 Kasım 2014 - 16:33 Yorum: 0

Benim oyuncularım özel insanlardır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman, "Benim oyuncularım seçilmiş, özel insanlardır. Karakterli çocuklardır ve hareketlerini irdeleyerek yapan insanlardır" dedi.

Benim oyuncularım özel insanlardır

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Türkiye Futbol Federasyonu'nun hakemlerin yetkilerini artırmasına destek verdi.

Fikret Orman, Vodafone Arena'da gerçekleştirilen Vodafone KaraKartal projesinin tanıtım toplantısının peşinden matbuat mensuplarının sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Futbol Takımı'nın birtakım maçlarda hakkının yendiğini savunan Orman, kendilerinin süre vakit bu kararlara reaksiyon vermemelerinden ötürü camia içerisinde eleştiriye maruz kaldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

'Kimseyi cephe alarak gündeme taşımadım. Camia içerisinde kocaman tepkiler oluşuyor. O günkü açıklamamda 'bizden bunu bekleyenler beklemesin' demiştim. Başka camianın başkanı yapıyor diye söylemedim. O süreçten sonra federasyondan açıklama ya da fiil gelmeyince 'bu normal bir şey, biz de yapabiliriz' diye düşündüm. Fenerbahçe maçında çizgi hakemi, benim oyuncum güreş müsabakasındaki gibi yere indiriliyor, görmüyor. Aynı çizgi hakemi gene Fenerbahçe maçında, hakemin görmediği konumu durdurup, penaltı veriyor.' 

Bu çeşit kurallarla kendilerinin de oynamayı bildiğini vurgulayan başkan Orman, şöyle konuştu:

'Bizim ifadelerimizin ne anlama geldiğini gayet iyi anladılar ve bu yönde tedbirler aldılar. Bu, Türk futbolu için bir kazanç. Futbol sahada oynanan bir oyun. Oyuncuları belli. Bu oyuncuların içerisinde başkanlar yok, İdare kurulu üyeleri yok. Teknik direktörler, hatta doktorlar, hatta malzemeciler, futbolcular oynayanlar. Bizler izleyici şekilde gelen insanlarız. Takımla beraberlik için gelen insanlarız. Bir başkanın, İdare kurulu üyelerinin içerisinde olması için neden değildir. Başkanın ve yöneticilerin oyunun içerisinde olmasına karşıyız.' 

'Benim oyuncularım hususi insanlardır'

Milli kaleci Volkan Demirel'in Kazakistan maçı öncesinde sahayı terk etmesi ima edilerek, 'Tolga Zengin ya da Cenk Gönen bunu yapsa, sizin tavrınız ne olur?' şeklindeki soruyu yanıtlayan siyah-beyazlı kulübün başkanı, 'Benim oyuncularım seçilmiş, hususi insanlardır.Karakterli çocuklardır ve hareketlerini irdeleyerek oluşturan insanlardır' diyerek, şöyle devam etti:

Fenerbahçe ve Galatasaray'a arkadaşlık mesajı

Başkan Orman, yeni statlarının inşası esnasında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendilerine destekçi bulunmadığı ve tıpkı durumla gelecekte bu kulüplerin karşılaşması biçiminde tavrının ne olabileceği yönündeki soruyu şöyle yanıtladı:

'Kötüden misal olmamaktadır diye düşünüyorum. Yanlış yapılana siz de yanlışla devam ederseniz, yanlışı devam ettirirsiniz. O günkü şartlar, ortam ne olur bilmiyorum. Kırgınlıklarım var. Ama bunlar kocaman camialar. Beraber yaşamak ve arkadaşlık içerisinde gitmesi gereken camialar. Böyle hal olsa bizim imkanımız olsa ben verilme taraftarı olurum. 'Taraftarlardan reaksiyon geliyor' düşüncesinin arkasına sığınmadan yaparım. Camiaları yöneten kişiler kendi iradeleriyle gitmek zorundalar. İrademiz neyse onu uygularız. Ben muhakkak 'onlar bunu yaptı biz de aynısını yapacağız' taraftarı değilim. İnsanlar gidiyor, kurumsal birliktelikler devam ediyor. Biz de kuruluş şekilde elimizden geleni yaparız.' 

Kulüp binası stada taşınacak

Başkan Orman, sohbet öncesinde matbuat mensuplarına stadı gezdirdi.

Vodafone Arena'nın bitmesinin peşinden kulüp binasını buraya taşıyacaklarını anlatım eden Fikret Orman, Akaretler'de boşaltacakları bölümleri kiraya vereceklerini ve böylece 1,5 milyon dolar sıralarında gelir elde edeceklerini dile getirdi.

Divan kurulu toplantılarını da stattaki konferans salonunda yapmayı istediklerini, bununla beraber burayı moda merkezi biçimine getirmeyi planladıklarını söyleyen Orman, son çağda münakaşa konusu bulunan kulübe üyelik sıkıntısı ile alakalı 'Mülakatla organ alınmasından yanayım' ifadesini kullandı.

Fikret Orman, yeni statlarında alan zemininin hibrid düzene kıyasla dizayn edileceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber