Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ramazan 2015 10 Temmuz 2014 - 23:48 Yorum: 0

"Bereket Ekspresi" Malatya'da

Trenin 8. durağı Malatya Garı'nda 3 bin kişilik iftar verildi

'Bereket Ekspresi' Malatya'da

MALATYA - Bayrampaşa Belediyesi, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla başlattığı faaliyet kapsamında, "Bereket Ekspresi"nin 8. durağı Malatya Garı'nda 3 bin kişilik iftar verdi.

Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Nacar ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, 11 vagonlu "Bereket Ekspresi"nin geldiği Malatya Garı'nda vatandaşlarla iftar yaptı.

Vali Yardımcısı Özel, iftar öncesinde yaptığı konuşmada, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla Malatya'da gerçekleştirilen Bayrampaşa Belediyesinin iftar etkinliğinin İstanbul ve Anadolu arasında köprüler kuracağını düşündüklerini söyledi.  

Özel, konuklarının bundan sonra gidecekleri yerlere de aynı şekilde sevgi ve muhabbetlerini götüreceğini umut ettiğini belirti.

Acar da bu akşam açtıkları 3 bin kişilik sofraya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Trenin 8'inci durağının Malatya olduğunu bildiren Acar, şunları kaydetti:

"Vatandaşımız bu projeye destek oluyor. İftar soframızı neşelendirdiler, davetimize icabet ettiler. Kendilerinden Allah razı olsun. Bugün burada güzel bir sofra kurduk. İnşallah Balkanlar'da oluşturduğumuz o güzel birlikteliği, o güzel kardeşliği Anadolu'ya ulaştırıyoruz. Bir elimiz Balkanlar'da, bir elimiz Anadolu'da. Bayrampaşa Belediyesi olarak önemli bir görev icra ediyoruz. Kardeşliğin gerçekten sınır tanımaz olduğunu göstermeye çalışıyoruz. Aramızda paylaşılacak o kadar ortak değer varken, o kadar güzel şeyler varken, birleştirici bir sürü şeyler varken kendimizi ayrıştırıcı şeylerden uzak olmaya, birleştirici şeylere yönelmeye adıyoruz. Bayrampaşa Belediyesi olarak bu sofrada, bu çorbada bir nebze de tuzumuz olsa, kendimizi mutlu hissedeceğiz."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Sizlerle beraber olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum.  Ramazan feyiz, bereket ve rahmet demektir. Balkanlar'da oluşturduğunuz o güzel birlikteliği, o güzel kardeşliği Anadolu'ya ulaştırıyorsunuz. Kardeşliğin gerçekten sınır tanımaz olduğunu göstermeye çalışıyorsunuz. Bayrampaşa Belediyesi, bereketli topraklara bereket kattı. Bereket kervanından dolayı, böyle bir organizasyondan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Mersin, Karaman, Konya ve Afyonkarahisar'a, Manisa'nın Salihli, Aydın'ın Nazilli ilçesiyle, İzmir'in Selçuk ve Tire ilçelerine, ardından İzmir, Soma ve Manisa'ya gidecek trenin son durağı Balıkesir olacak.

Etkinlik kapsamında, yaklaşık 100 bin kişiye iftar verilecek.

Trende, yemeklerin hazırlandığı bölüm ve çalışanların konakladığı yataklı vagonlar bulunuyor.

ETİKETLER: Bereket Ekspresi
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber