Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 09 Ekim 2016 - 14:03 Yorum: 0

Bergama Kültür Merkezine Kavuştu

UNESCO'nun 999. Dünya Mirası, ilklerin şehri Bergama'da dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) muhteşem...

Bergama Kültür Merkezine Kavuştu

UNESCO'nun 999. Dünya Mirası, ilklerin şehri Bergama'da dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat'ın imzasını taşıyan Bergama Kültür Merkezi (BerKM) muhteşem törenle açıldı.

Açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay, Musa Çam, Atilla Sertel, Özcan Purçu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, İzmir'in İlçe Belediye Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenlerde ilk önce Bergama yöresine özgü halk oyunları oynandı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Kültür merkezi yapmak, burada çocukları ve gençleri sinemayla, tiyatroyla, müzikle, edebiyatla, şiirle buluşturmak bambaşka bir şey. Burada insanların yaşamını değiştireceğiz. Mutlu ve heyecanlıyım. Emeği geçen, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarıma ve özelliklede mimarımız Emre Arolat'a teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür merkezinin mimarı Emre Arolat ise konuşmasında,"Bu proje, bu kentin özgün kimliğine kavuşması, kültür sanat adına yepyeni platformlar açılması için bir başlangıçtır. İzmir önemli bir kent. Bu türden yapılar hayata geçirildiği sürece, bu kent kültür sanatla çok daha ferah, çok daha ilerici, çok daha toleranslı, birbirine saygılı insanların bir araya geldiği bir kent haline gelecektir" ifadelerini kaydetti.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür"

Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Böyle bir eseri Bergama'ya kazandırdığı için başkanınızı yürekten kutluyorum. Eserin uluslararası ödüle layık görülmesi ayrıca güzel bir şey. Bergama bir tarih kenti aslında. İçinde bulunduğunuz bu kent tarihin derinliklerinden süzülüp bugüne bir kültür bıraktı bize. Bu kültür sadece bizim kültürümüz değil. Geçmişimizin ve geleceğimizin kültürüdür. Bu kültüre dayanarak geleceği inşa ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür" diyor. Çünkü kültür hayatımızın her aşamasında, doğduğumuz andan itibaren edindiğimiz değerlerdir. Bergama'nın tarihine yakışan bu güzel eseri yaptığı için başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Bu eser sadece bizler için değil, çocuklarımız, torunlarımız ve gelecekteki insanlarımız için çok önemlidir" dedi.

Konuşmalarının ardından açılış kurdelesi kesilirken Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na kültür merkezini gezdirdi. Kültür merkezinin kalbi olan çok amaçlı salon ise, perdelerini dünyaca ünlü piyanist İdil Biret konseriyle açtı. Konseri CHP Lideri Kılıçdaroğlu'da izledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber