Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Siyaset 16 Ocak 2018 - 15:44 Yorum: 0

Bergama’da OHAL ve KHK tepkisi

Bergama ilçesinde OHAL ve KHK'lar ile ilgili Bergama Tarım Orkam-Sen tarafından tepkilerinin dile getirildiği bir basın açıklaması yapıldı.

Bergama’da OHAL ve KHK tepkisi

Bergama ilçesinde OHAL ve KHK'lar ile ilgili Bergama Tarım Orkam-Sen tarafından tepkilerinin dile getirildiği bir basın açıklaması yapıldı.

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklamasına KESK, Eğitim-Sen, Bergama Çevre Platformu ve vatandaşlar katıldı. Tarım Orkam-Sen Bergama Temsilcisi Ünal Kaymak tarafından yapılan açıklamada, "Ülke olarak tarihimizin belki de en karanlık döneminden geçiyoruz. Orman alanlarının yağmalanması ve tarımda dışa bağımlılık tüm hızıyla devam ediyor. 15 Temmuz darbe girişimini bir nimet olarak değerlendiren rejim, OHAL ilanından sonra ülkeyi KHK'lar ile yönetiyor. Son olarak 24 Aralık 2017 Pazar gecesi yayımlanan 696 sayılı KHK ile toplam 2 bin 756 kamu çalışanı daha ihraç edilirken, sadece 114 kamu çalışanı iade edildi" denildi.

Basın açıklamasında ayrıca, "Bunların yanı sıra iş kolumuzu ilgilendiren ve KHK'lar ile belirlenen diğer konular ise; Şeker Kurumunun kapatılması ve TAPDK'nın (Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu) devri ile Gemlik ilçesinin taşınmasıdır. Şeker Kurumu, pancar üreticisi ve şeker üretimi için önemli bir kurumdur. Şeker piyasası nişasta bazlı şeker lobisine bırakılamaz. KHK ile görev ve sorumlulukları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'na devredilen TAPDK'nın kapatılması ile doğacak yasal boşluk, piyasanın başıboş kalmasına ve halk sağlığının olumsuz etkilenmesine sebep olacaktır. Gemlik'in KHK ile taşınması ise zeytinliklerin ölümü demektir. Ormanların ranta dönüştürülmesine yeni bir halka olarak gölcükte eklenmiş durumda. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. OHAL kaldırılmalı ve KHK'lar iptal edilmelidir. KHK'lar değil demokrasi, rant değil doğa kazanacak" denildi.

Bergama’da OHAL ve KHK tepkisi

Bergama’da OHAL ve KHK tepkisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber