Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 28 Temmuz 2014 - 16:43 Yorum: 0

Berk bebek, bayramlıklarıyla umuda

Mermer kemik hastası 11 aylık Berk bebek, ailesince giydirilen bayramlıklar ile kemik iliği nakli operasyonuna alındı

Berk bebek, bayramlıklarıyla umuda

İZMİR (AA) - Doğumundan 1 hafta sonra hastaneye kaldırılan mermer kemik hastası 11 aylık Berk İnal, ailesince giydirilen bayramlıklar ile kemik iliği nakli operasyonuna alındı.

Manisa'nın Kula ilçesinde 24 Ağustos 2013'te dünyaya gelen Berk, uygun kordon kanının Singapur'dan gelmesi ve kemoterapinin ardından, nakile hazır hale geldi.

Doktorların kemik iliği nakli için bayramın ilk günü olan 28 Temmuz'u vermesiyle Berk bebek, bugün Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesinde operasyona alındı.

Berk'in babası Yalçın İnal, AA muhabirine, Almanya'da bulunan uygun donördeki enfeksiyon yaklaşık 3 ay boyunca geçmeyince Singapur'dan uygun kordon kanı bulunduğunu belirtti.

Bu süreçte Berk'in görme yetisinin yüzde 80 kaybettiğine değinen İnal, "Daha önce Singapur'dan hiç ürün gelmemiş. Sağlık Bakanlığı sayesinde bağlantı sağlandı, kısa sürede nakil için kordon kanı geldi" dedi.

İnal, risklere rağmen oğlunun kemoterapi sürecini başarıyla geçtiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Daha önce hastaneden çıkar, evde oluruz diye bayramlık almıştık. Nasip olmadı, buradayız. Annesi bugün bayramlıklarını giydirdi, nakile de o şekilde girdi. Umarım bu, bize ikinci bayram olur, çocuğumuz yeniden kucağımıza alırız. Her şey bizim için hayırlısıyla iyi olur. Şu an önceliğimiz, çocuğumuzun bir an önce sağlığına kavuşması. Tedavinin ardından gözünün iyileşip iyileşemeyeceğine bakılacak."

Kula'da itfaiye eri olarak görev yapan Yalçın İnal'ın arkadaşları uygun ilik bulunması için kampanya başlatmış, yaklaşık 2 bin itfaiyeci kan örneği vermişti.

Halk arasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen, kemiğin yapım ile yıkımı arasındaki dengeyi bozan kalıtsal hastalık "osteopetroz"un, sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliği ile ilerliyor. Hastalığın tek çaresi ise kemik iliği nakli.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber