Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 01 Ağustos 2014 - 14:08 Yorum: 0

Berk bebek iyileşme sürecinde

İzmir'de tedavi gören mermer kemik hastası Berk İnal, kemik iliği transplantasyonunun ardından 5 günü sorunsuz tamamladı

Berk bebek iyileşme sürecinde

İZMİR (AA) - Mermer kemik hastası 11 aylık Berk bebeğin kemik iliği transplantasyonunun ardından 5 günü sorunsuz tamamladığı bildirildi. 

Doğumundan 1 hafta sonra hastaneye kaldırılan mermek kemik hastası Berk İnal'in tedavisi kemik iliği naklinin gerçekleştirildiği Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde sürüyor. 

Anne Pınar İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun sağlık durumunda şu an için bir değişiklik olmadığını, transplantasyondan sonra yükselen tansiyonun da normal seviyelere indiğini ifade etti. 

Berk'in gözlem altında tutulduğunu anlatan Pınar İnal, "Yanında sadece ben varım. Damardan besleniyor ve gece gündüz uyumuyor ama ben yine de mutluyum. Çünkü oğlumun nakil öncesi kemoterapiyi bile kaldıramayacağını düşünüyordum. Ama nakil gerçekleşti. Doktorlar şu an için sağlık durumu hakkında kesin konuşmuyor, 25-30 güne kadar durumunda iyileşme bekliyoruz" diye konuştu.

İnal, Manisa'da itfaiye eri olarak görev yapan eşi Yalçın İnal'ın da tedavi sürecinde yanlarına gelip gitmekte zorluk yaşadığını, bu nedenle önce hastane bahçesinde çadır kurduğunu, sonra da pansiyonda kalmaya başladığına işaret ederek, "İlik naklinden sonra memleketten buraya gelip gitmemiz de zor olacak. Bu nedenle eşimin İzmir'de çalışması ve hastaneye yakın bir yere yerleşmemiz gerekiyor" dedi.

Baba Yalçın İnal da Berk için kan ve trombosit ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi. 

-2 bin kişi kan örneği vermişti

Kula'da itfaiye eri olarak görev yapan Yalçın İnal'ın arkadaşları uygun ilik bulunması için kampanya başlatmış, yaklaşık 2 bin itfaiyeci kan örneği vermişti.

Manisa'nın Kula ilçesinde 24 Ağustos 2013'te dünyaya gelen Berk, 11 aylık hastane yaşamından sonra uygun kordon kanının Singapur'dan gelmesiyle Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Transplantasyonu Hastanesinde operasyona alınmıştı.

Halk arasında mermer kemik hastalığı olarak bilinen, kemiğin yapım ile yıkımı arasındaki dengeyi bozan kalıtsal hastalık osteopetroz, sağırlık, körlük, dalak büyümesi, solunum sıkıntısı, büyüme geriliğine neden oluyor. Hastalığın tek çaresi olarak da kemik iliği nakli gösteriliyor. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber