Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Temmuz 2014 - 11:13 Yorum: 0

Beş yıldızlı enkaz

Marmaris'te 310 dönümlük alanda yapımına başlanan ancak çeşitli nedenlerle 26 yıldır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel inşaatının, tatbikat alanı olarak kullanılması dikkat çekiyor

Beş yıldızlı enkaz

MUĞLA (AA) - LEVENT KİŞİ - Marmaris'te 26 yıldır tamamlanamayan 5 yıldızlı otel inşaatı, tatbikatlarda enkaz alanı olarak kullanılıyor.

İçmeler Mahallesi'nin Kızılkum mevkisinde, denize sıfır konumda olan ve önünde iki koyu bulunan dev otel inşaatının tatbikat alanı olarak kullanılması dikkat çekiyor. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mandalin isimli 5 yıldızlı olarak planlanan otelin yapımına 1988 yılında başlandı. 550 oda ve bin 100 yatak kapasiteli otelin inşaatı, sahiplerinin iflas etmesi nedeniyle yarıda kaldı. Ancak inşaata başlanmasından yaklaşık 21 yıl sonra 2009'da bir inşaat firması tarafından otelin içinde bulunduğu arsaya konutlar yapılması için proje hazırlandı. Yabancılara yönelik lüks daireler yapılmasını ön gören proje, 2010'da İçmeler Belediyesi'ne sunuldu. Belediye yönetimi, söz konusu bölgenin konut için uygun olmadığını 5 veya 7 yıldızlı lüks bir turistik tesis yapılmasının bölge turizmi için daha faydalı olacağını bildirerek projeyi kabul etmedi. 

- "Konuttan vazgeçildi otel yapılacak"

Muğla'nın büyükşehir statüsüne geçmesi nedeniyle kapanan İçmeler Belde Belediyesi'nin kurucu ve son Belediye Başkanı Zeki Eren yaptığı açıklamada, Hattat Ailesi tarafından yapımına başlanan otel inşaatının daha sonra Sinpaş Holding tarafından satın alındığını kaydetti. Şirketin ilk başta konut için proje hazırladığını ancak daha sonra konut fikrinden vazgeçerek yeninden otel yapmayı planladığını öğrendiklerini belirten Eren, "İnşaatın büyük bir kısmı yenilendi ve depreme dayanıklı olduğu tespit edildi. Bu sezona yetişmeyeceği için ekim ayından itibaren otel tamamlanacak diye biliyoruz" dedi. 

Söz konusu otelin Rixos grubuna bağlı olarak işletileceğini duyduklarını dile getiren Eren, bölgelerinde ünlü bir marka otelinin bulunacak olmasına sevindiklerini ifade etti. 

-Tatbikatlarda kullanılıyor  

Önünde iki koy bulunan 8 katlı otel inşaatı, son yıllarda tatbikat alanı olarak kullanılmasıyla dikkat çekiyor. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ile Afet ve Acil Durum (AFAD) tarafından deprem tatbikatları yapılan otel inşaatı, enkaz görevi görüyor. UMKE ve AFAD ekipleri, geçen yıl Aralık ayında ve geçtiğimiz hafta otel inşaatında birer tatbikat gerçekleştirmişti. Ayrıca iki kurumun tanıtım filmleri de söz konusu yerde çekildi. Ekiplerin yöneticileri, otelin inşaat olarak kalmasının turizm için bir kayıp olduğunu ancak iyi bir tatbikat olanağı sağlaması nedeniyle kendileri için bir şans olduğunu söyledi. 

Bu arada, turizm sektörü temsilcileri söz konusu yerin uzun zamandır atıl durumda bekletilmesinin ülke ve bölge turizmi için kayıp olduğuna dikkati çekti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber