Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:05 İSPARK otoparkında silahla bacağından vurdular, 100 bin dolarını çaldılar17:04 Bakan Kacır: "Türkiye’nin astronotuyla gurur duymuyorlar”17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı
Sami Er
Türkiye 06 Mayıs 2016 - 13:43 Yorum: 0

Beşiktaş’ı Çiçeklerle Süsleyecek Festival Başladı

Beşiktaş'ı dokuz gün boyunca çiçeklerle donatacak olan "1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali" binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan "Barış...

Beşiktaş’ı Çiçeklerle Süsleyecek Festival Başladı

Beşiktaş'ı dokuz gün boyunca çiçeklerle donatacak olan "1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali" binlerce kişinin katılımıyla oluşturulan "Barış Korteji" ile başladı. Açılış kortejinde, güllerden oluşturulan dev Türk bayrağı vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Beşiktaş Belediyesi, 1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'ni The Plaza Otel'in önünden büyük bir "Barış Korteji" ile başlattı. Korteje, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Büyükelçiler, 120 çocuktan oluşan dev çocuk bandosu, 20 okuldan kendi çiçeklerini yetiştiren minik bahçıvanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Beşiktaş'taki tüm parkları, meydanları ve sokakları içine alarak gerçekleşen festivalin teması "Beşiktaş'ta Barışmak" olarak belirlendi. Festival kapsamında, Beşiktaş'ın tüm bilinen alanları, cadde ve çıkmaz sokakları, trafoları, oyun parkları, sanat galerileri çiçeklerle buluşacak. Ulusal ve uluslararası farklı bahçe tasarımcıları, sanatçı, mimar, kentsel tasarımcılarının tasarladığı projeler Beşiktaş'ın çeşitli noktalarında tüm dünyaya barış mesajları verecek. Bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali, 15 Mayıs tarihine kadar Beşiktaş'ta devam edecek.

KİMİ ALKIŞLARIYLA KİMİ HALAY ÇEKEREK DESTEK VERDİ

Barış Korteji, çiçek şapkası takmış çocuklar, çiçeklerle süslenmiş araçlar, güllerden oluşturulan dev Türk bayrağı eşliğinde The Plaza Otel önünden hareket ederek Barbaros Bulvarı'na doğru yürüdü. Kortejde, bando takımı ve animatörlerin şovları renkli görüntüler oluşturdu. Korteje katılamayan kimi vatandaşlar balkonlardan alkış tutarak kimileri ise balkonlarında halay çekerek yürüyüşe destek verdi. Ardından kortejin Barbaros Meydanı'na gelmesi ile Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar festivalin açılış konuşmasını yaptı. Toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından, festivale katılan vatandaşlara rengarenk çiçekler dağıtıldı.

"BİR NEVİ DOĞAL ÇİÇEK EXPO"

Bütün kamu alanlarını çiçekler ile süsleyerek hizmete sunmaya çalıştıklarını ifade eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Beşiktaş, 1.Uluslararası Bahçe ve Çiçek Festivali'nde çok başarılı bir festival yapmak istedik. Bir nevi doğal çiçek expo aslında. Uluslararası çok sayıda tasarımcı var. Sırf bu iş için heykel sempozyumu yaptık. Ana teması barıştı; barışmaktan yola çıktık. Barışmaya çiçekle doğa ile başlıyoruz. Buradan çok güçlü çok etkin, entelektüel ve hiç şüphesiz sosyal yeşil mesajlar vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

"ŞU ANDA EN ÇOK İHTİYACIMIZ OLAN ŞEY BARIŞ"

Bütün dünyada öncelikle barış olması gerektiğini söyleyen Nehir Ulusan, "Burada bir sürü okul var ve biz barışı temsil ederek, yürüyoruz. Şu anda en çok ihtiyacımız olan şeyin barış olduğunu düşünüyorum. İnşallah bütün dünya barış içinde yaşar" dedi.

Yürüyüşün güzel geçtiğini belirten Emir Pütkün, "Başka devletlerinde bayrakları verildi. Ülkelerimizi tanıyoruz, dostluk olsun. Savaşların olması kötü ama geliştirebiliriz artık kendimizi diğer devletler gibi olabiliriz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber