Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Temmuz 2016 - 23:58 Yorum: 0

Beşiktaş’ta binlerce kişi demokrasi için yürüdü

Beşiktaş Kaymakamlığı, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine karşı "Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü" organize etti.

Beşiktaş’ta binlerce kişi demokrasi için yürüdü

Beşiktaş Kaymakamlığı, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimine karşı "Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü" organize etti. Yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde milyonlarca vatandaş, demokrasi nöbetine devam ediyor. Bu kapsamda Beşiktaş Kaymakamlığı da "Milli irade ve Demokrasi Yürüyüşü" düzenledi. Beşiktaş Kaymakamı Abdullah Kalkan ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın öncülük ettiği yürüyüşe siyasi parti temsilcileri de katıldı. Ellerine bayrakları ve meşaleleri alan binlerce vatandaş Dünya Barış Parkı'ndan hep birlikte Beşiktaş Meydan'a kadar sloganlar eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş sırasında "Milli İrade ve Demokrasi Yürüyüşü" yazılı pankartı tutan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Demokrasi'nin zor bir zanaat olduğunu ifade eden Hazinedar, 15 Temmuz sürecinde Türkiye'nin birlik olduğunu ifade etti. Türkiye'ye karşı çok sayıda düşmanın olduğunu belirten Başkan Hazinedar, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz aslında bize çok önemli sorumluluklar yüklüyor. Bir taraftan terör örgütlerinin, bir taraftan cumhuriyetin değerlerini içine hazmedemeyenlerin, çok sayıda düşmanın bir arada olup değerlerimizi yok etmeye çalıştığında, bunlara sahip çıkarsak varlığımızı daha anlamlı kılabiliriz. Biz 15 Temmuz darbe girişiminin karşısında, toplumun bütün kesimleriyle demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmaya çalışıyoruz. Bunların hepsi bir başına çok değerli ama bir bütün olarak ilk defa 15 Temmuz darbe girişimine karşı hükümetimiz, bütün siyasi partiler üstelik parlamentonun bombalandığı bir anda bir bütün olarak hiç şüphesiz aziz milletimiz birlikte karşı koydu. Buna laik olmak bizim görevimiz öncelikle, yerel idarecilerin ve siyasetçilerin görevi. Ben bütün siyasi partilere burada çok teşekkür ediyorum. Olağanüstü bir katkı sundular."

Yürüyüşün ardından Beşiktaş Meydan'a gelen vatandaşlar bir süre müzik eşliğinde marş söyledi. Ardından sahneye çıkan protokol üyeleri el ele tutuşarak birlik mesajı verdi. Yürüyüş sonrası düzenlenen miting saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kuran tilaveti ile devam eden programda Beşiktaş Müftüsü Hızır Hilmi Yılmaz tarafından dua okundu. Mitinge son olarak protokol üyeleri vatandaşlara seslendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber