Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Ekim 2016 - 16:28 Yorum: 0

Beton üreticileri ikaz edildi

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe, trans mikserlerin trafik kurallarına uyması ve çevreyi kirletmemeleri konusunda hazır beton üreticilerini...

Beton üreticileri ikaz edildi

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe, trans mikserlerin trafik kurallarına uyması ve çevreyi kirletmemeleri konusunda hazır beton üreticilerini uyardı.

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması, Uygulanmasına Dair Kanun ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamında hazır beton üreticisi firmalarla bir toplantı düzenlendi. Hazır beton üreticisi firmaların yetkilileri ve mühendislerinin katıldığı toplantıda konuşan Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mesut Ağrakçe, trans mikserlerin trafik kurallarına uyması ve çevreyi kirletmemeleri uyarılarda bulundu. İl Müdürü Ağrakçe, "Yapı Malzemeleri Yönetmeliği kapsamındaki ürünlerin Piyasa Gözetim ve Denetiminde (PGD) bakanlığımız tek yetkili otoritedir. Betonarme binalarda taşıyıcı sistemin en önemli unsurlarından birisi olan betonun standartlara uygun olması büyük önem taşımaktadır. Yıllık bazda değişmeler olmakla birlikte, bakanlığımızca tüm yapı malzemelerine yönelik gerçekleştirilen PGD'leri hazır beton denetimleri oluşturmaktadır. Hazır beton üreticilerinden Müdürlüğümüzün denetim elemanları tarafından bir yılda minimum 4 defa numune alınmaktadır. Mardin ilinde yapılan uygulama ile standartlara uygun olmayan ürünlerin yapılarda kullanımının önlenmesi ve güvenli yapılaşmanın sağlanması hedeflenmektedir" dedi.

Hazır beton üreticilerini betonu naklettikleri transmikserlerinin trafik kurallarına uyması ve çevreyi kirletmemeleri konusunda İl Müdürü Mesut Ağrakçe'nin yaptığı uyarının ardından toplantı sona erdi.

Beton üreticileri ikaz edildi

Beton üreticileri ikaz edildi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber