Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 16:13 Yorum: 0

BEÜ biyoloji bölümü akretide edildi

ZONGULDAK (AA) – Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Lisans Programı, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları...

BEÜ biyoloji bölümü akretide edildi

ZONGULDAK (AA) – Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Lisans Programı, Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından 5 yıllığına akredite edildi.

BEÜ Fen Bilimleri Enstitü Müdürü ve Biyoloji Bölümü Başmanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, akreditasyon belgesinin takdim töreninde yaptığı konuşmada, FEDEK akreditasyonunun kurumsal anlamda ulusal ve uluslararası standartları yakalamak noktasında önemli katkılar sağladığını belirtti.

Programların akredite olmasının kalitenin yükselmesi açısından büyük önem taşıdığını ifade eden Büyükgüzel, "Fen-Edebiyat Fakeltesi'nin diğer bölümlerinin de bir an önce bu süreci tamamlayarak bölümlerini ileri dönemlerde tercih edecek öğrencilere akredite bir eğitim- öğretim programı sunmalarını diliyorum" diye konuştu.

FEDEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz Ataman da bir ülkenin gelişmiş kabul edilebilmesinin nüfusunun en az yüzde 30'unun lisans mezunu olmasıyla değerlendirildiğini anlatarak, BEÜ'nün Türk yükseköğretimdeki yeniliklerin ve değişimlerin önünde giderek farkındalık yarattığını vurguladı.

Tören, Ataman'ın akreditasyon belgesini Büyükgüzel"e takdim etmesinin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber