Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 18:13 Yorum: 0

BEÜ Gıdamer Gıda Sağlığında Dikkat Etmemiz Gerekenleri Anlattı

Bülent Ecevit Üniversitesi Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da faaliyetlerine devam...

BEÜ Gıdamer Gıda Sağlığında Dikkat Etmemiz Gerekenleri Anlattı

Bülent Ecevit Üniversitesi Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) 2016-2017 eğitim-öğretim yılında da faaliyetlerine devam edecek.

Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) Gıda Mühendisliği Bölümü ile birlikte Yrd. Doç. Dr. Özge Algan Cavuldak, Yrd. Doç. Dr. Özge Duygu Okur, Yrd. Doç. Dr. Ümran Alan tarafından 30 Mayıs-1 Haziran 2016 tarihleri arasında 3 gün süresince Velioğlu İlkokulu, Kayıkçılar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Şehit Hasan Yağlı İlkokulu, İsmail Hakkı Tonguç İlkokulu, 75. Yıl İlkokulu olmak üzere Çaycuma'da bulunan 6 ilkokulda "Gıda Hijyeni" eğitimi verildi. Program dahilinde Gıda Mühendisliği öğrencileri Ufuk Yazıcı, Beyzanur Ayyıldız, Gülşah Albayrak, Elif Dağcı, Aslıhan Ayan, Büşra Azgı tarafından okullarda "El Hijyeni" eğitimi verildi.

Çocukların güvenilir gıda tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendiği eğitimlerde; Gıda satın alma, tüketim ve muhafazası sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılarak gıda zehirlenmelerinin önüne geçilebileceği vurgulandı. Ayrıca öğrencilerin mutlaka ambalajlı ve etiketli gıdaları tercih etmeleri, açıkta satılan gıdaları tüketmemeleri, kantin ve yemekhane gibi toplu tüketim yerlerinde dikkat etmeleri gereken hijyen kuralları anlatıldı. Etkinliğin devamında Gıda Mühendisliği öğrencileri tarafından ilkokul öğrencilerine el yıkama alışkanlığını kazandırmak amacıyla verilen "El Hijyeni" eğitiminde ellerin ne zaman ve nasıl yıkanması gerektiği anlatılırken doğru el yıkama tekniği uygulamalı olarak gösterildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik "Gıda Hijyeni" eğitimlerinin yoğun ilgi ile karşılanması sonucunda eğitimin kapsamının genişletilmesine karar verildi. Bu doğrultuda bir sonraki aşama olarak ev hanımlarına yönelik gıda ve el hijyeni eğitimleri verilmesiyle çocukların öğrendiklerini ev ortamında da doğru uygulayabilmeleri hedefleniyor. Bu amaçla GIDAMER tarafından Çaycuma Belediyesi'nin desteğiyle Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince 2016-2017 Güz döneminde Çaycuma'da "Ev Hanımlarına Yönelik Gıda Hijyeni Eğitimi" düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Sakine-Şevki Yurtbay Gıda Uygulama ve Araştırma Merkezi (GIDAMER) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özge Algan Cavuldak da çocukların sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi için ilkokullarda verilen Gıda Hijyeni eğitiminin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: " Küçük yaştan itibaren çocuklarda güvenli gıda bilincinin oluşturulması çok önemli olup verdiğimiz eğitimlerle öğrencilerin hijyen kurallarını alışkanlık haline getirerek yaşam şekline dönüştürmelerini hedefliyoruz. Çocuklara verilen eğitimin ardından ikinci basamak olarak ev kadınlarına yönelik planladığımız Gıda Hijyeni eğitiminde gıda güvenliği, gıdaların kirlenme yolları, çapraz bulaşma, gıda zehirlenmesi, gıda muhafaza yöntemleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacak, ev hanımlarına sağlıklı ve güvenilir gıda üretimi ve tüketimi bilinci kazandırılması sağlanacaktır."

BEÜ Gıdamer Gıda Sağlığında Dikkat Etmemiz Gerekenleri Anlattı

BEÜ Gıdamer Gıda Sağlığında Dikkat Etmemiz Gerekenleri Anlattı

BEÜ Gıdamer Gıda Sağlığında Dikkat Etmemiz Gerekenleri Anlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber