Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 21 Eylül 2016 - 12:53 Yorum: 0

BEÜ, GreenMetric çevreci üniversiteler Türkiye ulusal çalıştayına ev sahipliği yapacak

Her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric dünya çevreci üniversiteler platformu 3...

BEÜ, GreenMetric çevreci üniversiteler Türkiye ulusal çalıştayına  ev sahipliği yapacak

Her yıl dünya üniversitelerini çevreci uygulamalar ve sürdürülebilirlik açısından değerlendiren GreenMetric dünya çevreci üniversiteler platformu 3 Ekim 2016'da Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde Türkiye ulusal çalıştayını gerçekleştirecek. 21 Nisan 2016 günü Jakarta'da düzenlenen uluslar arası GreenMetric çalıştayına katılan BEÜ heyeti GreenMetric uzmanlarını BEÜ'ye davet etmiş, ve bu teklife olumlu yanıt alınmış, 2016 yılında tüm dünyadaki çevreci üniversitelerin BEÜ'de bir araya gelmesi kararlaştırılmıştı.

Çevreci uygulamalar konusunda Türkiye ve dünya üniversitelerine örnek olmayı sürdüren BEÜ, GreenMetric yönetimince yapılan değerlendirme sonucunda geçtiğimiz haziran ayında GreenMetric Türkiye ulusal koordinatörü seçilmişti. Dünyanın pek çok ülkesinde ulusal çalıştaylar düzenleyen GreenMetric platformu, 8 Eylül'de Rusya'da düzenlediği ulusal çalıştayın ardından Ekim ayında Türkiye ve Ürdün'de bir dizi çalıştay düzenleyecek. BEÜ'de düzenlenecek çalıştayda, GreenMetric başkanı Prof. Riri Fitri Sari ve davetli alan uzmanları yeşil ve çevreye saygılı kampüsler oluşturma konusunda görüş alışverişi yapma ve tecrübelerini paylaşma fırsatı bulacak.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, 2014 ve 2015 yıllarında GreenMetric Türkiye birincisi olan ve Türkiye koordinatörü seçilen BEÜ'de düzenlenecek çalıştayla ilgili şunları söyledi: "Üniversitemiz, çevre ve sürdürülebilirlik alanında yaptığı yoğun çalışmalar ve çevreci yönetim politikalarıyla GreenMetric sıralamasında önemli başarılar elde etmiş ve adını tüm dünyaya duyurmuştur. Dünyanın en prestijli uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik platformlarından GreenMetric'in Türkiye koordinatörü olarak 3 Ekim'de düzenlenecek ulusal çalıştaya ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. Hatırlanacağı üzere BEÜ'nün çevre bilinci ve sürdürülebilirlik alanında Türkiye ve dünya üniversitelerine örnek olmayı amaçladığını belirtmiştim. BEÜ'nün ev sahipliği yapacağı çalıştay, tüm katılımcı üniversitelere çevreci uygulamalarımızı yerinde görme ve bu alanda Üniversitemiz ile işbirliği yapma fırsatı tanıyacaktır. Ev sahipliği yapacağımız çalıştayın BEÜ ailesine hayırlı olmasını diliyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber