Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı
Sami Er
Yerel 18 Ağustos 2016 - 15:13 Yorum: 0

BEÜ Sherpa/Romeo dizinine kabul edildi

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenli olarak yayınlanan ve ülkemizde uluslararası tek hakemli dergi olan yükseköğretim ve bilim dergisi SHERPA/RoMEO...

BEÜ Sherpa/Romeo dizinine kabul edildi

Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenli olarak yayınlanan ve ülkemizde uluslararası tek hakemli dergi olan yükseköğretim ve bilim dergisi SHERPA/RoMEO dizinine kabul edildi.

Bugüne kadar OAJI, DOAJ, Index Copernicus, EBSCO, J-Gate, TÜBİTAK-ULAKBİM, Citefactor, New Jour, Google Akademik, Akademia Sosyal Bilimler Indeksi (ASOS Index) tarafından dizinlenen Bülent Ecevit Üniversitesi Yükseköğretim ve Bilim Dergisi SHERPA/RoMEO dizinine kabul edildi. RoMEO, yayınların ve yayımcıların koşullarını özetleyen, yayınları ve yayımcıları, yazarlara sağlanan hakların düzeyini gösteren renklere göre sınıflayan bir arşiv biliniyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi editörü Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar şunları söyledi:

"RoMEO dizininden önce, Yükseköğretim ve Bilim dergisi yayımcıları olarak 2015 yılı içinde güncellenen açık erişimli dergi standartlarının gereği olduğu tarafımıza bildirilen standartlardan, önce "Creative Commons" uluslararası lisansını belirleyerek ve eş zamanlı olarak uymayı kabul edip, deklare ettiğimiz COPE ve "Yayın Etiği ve Malpraktis Bildirgesini" web sayfalarımızda yayımlamaya başladık. Daha sonra ise Nottingham Üniversitesi'nin bir veri tabanı olan ve yayımcıların ön baskı ve son baskılar için telif haklarının ve yayınları arşivleme politikalarının yer aldığı SHERPA/RoMEO (http://www.sherpa.ac.uk/romeo/) dizinine başvurduk. Buna göre, Kasım 2015 ayı içinde başvuruda bulunduğumuz bu veri tabanına, 4 Ağustos 2016 itibariyle hem yayımcımız olarak Bülent Ecevit Üniversitesi ve hem de yayınımız olan Yükseköğretim ve Bilim Dergisi en üst "ROMEO green" kategorisinde kabul edilmiş bulunuyoruz. Derginin hazırlanması, yayınlanmasında bize verdikleri destek için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer'in şahsında bütün yöneticilerimize teşekkürü bir borç bilirim."

Bülent Ecevit Üniversitesi'ni bilimin ve akademik çalışmaların merkezi haline getirmek istediklerini ifade eden BEÜ Rektörü Prof. Mahmut Özer açıklamasında: "Dergimiz, yayımlanmaya başladığı Nisan 2011 tarihinden bugüne geçen zamanda yükseköğretim alanında hep zamanında yayımlanarak altıncı cildine ulaşmış ve 16 sayıda 160'ın üzerinde bilimsel makale yayımlamış ve ülkemizde akademisyenlerin giderek tercih ettiği bir yayın organı olmuştur. Yapılan çalışmalar, bilime sunulan katkılar üniversitemiz adına bizleri çok mutlu ediyor. Üniversitemiz bünyesinde yapılan her türlü bilimsel araştırma ve çalışmaların, sempozyum bildirilerinin, yürütülen projelerin basılı kaynaklar haline getirilmesini çok önemsiyoruz. Bu nedenle gerek fen bilimleri gerekse sosyal bilimler alanlarında akademik kaynakları çoğaltarak bilim dünyasına hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Diğer yandan akademisyenlerin çalışma sahalarını kolaylaştırma ve bilimsel çalışmalarına kaynak bulmaları yaptıkları araştırmalar kadar önemlidir. Yükseköğretim ve Bilim Dergisi bu anlamda Türkiye'de en önemli kaynaklardan biri konumunda. Akademik önemi hayli yüksek olan bu dergimizin yayına hazır hale gelmesinde büyük gayret gösteren başta Prof. Dr. Şükrü Oğuz Özdamar ve çalışma arkadaşlarına ve katkı sunan tüm akademisyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

RoMEO'nun Renk Arşivleme Politikası ise şöyle;

Yeşil, makalelerin baskı öncesi ilk ve son hallerini veya yayımcı versiyonunu /PDF arşivleyebilirsiniz. Mavi, Makalelerin baskı öncesi son halini (yani, hakem değerlendirmesi yapıldıktan sonraki son taslak halini) veya yayımcı versiyonunu/PDF arşivleyebilirsiniz. Sarı, Makalelerin baskı öncesi ilk halini (yani, hakem değerlendirmesi yapılmadan önceki halini) arşivleyebilirsiniz. Beyaz, arşivleme resmi olarak desteklenmiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber