Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 26 Haziran 2016 - 13:13 Yorum: 0

BEÜ’de Kardiyak Elektrofizyolojik Çalışması Başarıyla Yapılıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Anjiyografi Laboratuvarı'na yeni alınan Dijital Koroner Anjiyografi cihazı ile Kardiyak...

BEÜ’de Kardiyak Elektrofizyolojik Çalışması Başarıyla Yapılıyor

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Anjiyografi Laboratuvarı'na yeni alınan Dijital Koroner Anjiyografi cihazı ile Kardiyak Elektrofizyolojik Çalışmaları başarıyla yapılıyor.

Kardiyak Elektrofizyolojik Çalışmanın ritm bozukluklarını saptamada ve odağın bulunmasında en ileri tanı yöntemlerinden biri olduğunu belirten Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, "Kardiyak Elektrofizyolojik Çalışma (EFÇ) kalbin elektriksel ileti sistemini inceleyen kasık toplardamarı (venöz) yoluyla gerçekleştirilen bir tanı yöntemidir. Kalbin elektriksel aktivitesi ve ileti yollarının değerlendirilmesinde kullanılır. Kardiyak elektrofizyolojik çalışma ritm bozukluklarını saptamada, odağın bulunmasında en ileri tanı yöntemlerindendir. Kalbin elektriksel kayıtları kalp içerisine geçici olarak yerleştirilen elektrotlarla en doğru biçimde temin edilmekte ve tanı konulmaktadır" dedi.

Çarpıntı şikayetinin kardiyoloji kliniklerinde en sık karşılaşılan şikayetlerden olduğunu ve son yıllarda bu yakınmalarla başvuran hasta sayısında ciddi artışlar gözlendiğini dile getiren Prof. Dr. Aydın, "Çarpıntı şikayeti ile acil servise yapılan başvurular genel başvuruların yüzde 7'sini oluştururken, kardiyolojiye yapılan başvuruların ise yüzde 20'sini oluşturmaktadır. Çarpıntı yakınmalarının bir kısmı hayatı tehdit eden grupta iken bazıları ise hayat kalitesini ciddi anlamda bozmaktadır. Kardiyak elektrofizyolojik çalışma ile çarpıntıya neden olan odaklar bulunmakla kalmayıp, aynı seansta, uygun vakalarda ablasyon (yakma ya da dondurma işlemi) ile de tedavi sağlanabilmektedir. Ayrıca nedeni bilinmeyen bayılmaların (senkop) tespitinde kardiyak elektrofizyolojik çalışma, bayılmanın kalp kökenli olup olmadığı konusunda çok değerli bilgiler vermektedir." şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber