Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 08 Eylül 2016 - 13:43 Yorum: 0

’Beyaz altın’da hasat zamanı

Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli kısmının yapıldığı Gaziantep'in Araban Ovası'nda, hasat dönemi başladı.

’Beyaz altın’da hasat zamanı

Türkiye'nin pamuk üretiminin önemli kısmının yapıldığı Gaziantep'in Araban Ovası'nda, hasat dönemi başladı. Beyaz altın olarak nitelendirilen pamuğun kilogramı için taban fiyatının 2 TL açıklanması bekleniyor

türkiye'deki pamuk üretiminde önemli yerlerden olan Araban Ovası'nda, 2016 yılının ilk pamuk hasadı yapıldı. Üretici bir dönüm pamuk ekili alanda 400 ile 500 kilogram civarında verim aldı. Sadece elle toplanabilen pamuk, zahmetine karşılık maddi değeri ise üretici için beyaz altın ile eş değerde görülüyor. Henüz pamuğun kilogram satış fiyatı açıklanmazken, kütlü pamuk taban fiyatının ise en az " TL olması bekleniyor. 90 dönüm arazisine pamuk eken Mahmut Kavillioğlu, "Geçen yıl bir kilogram kütlü pamuğun kilogramını 1 lira 60 kuruştan sattık. Bu yıl pamuk üretim girdilerinin yükselmesi nedeniyle bu yıl bir kilogram kütlü pamuk fiyatların en az 2 lira ve üzerinde olmasını bekliyoruz" dedi.

Kütlü pamuk piyatının 2 TL arasında beklediklerini belirtenlerden Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan ise, "Araban Ovası'ndaki pamuk üretiminin bu yıl yaklaşık 30 bin dönüm civarında gerçekleşti. Pamuk fiyatının düşük olması sebebiyle pamuk üretiminde geçen yıllara oranla büyük düşüşler yaşandı. Her geçen yıl pamuk üretimindeki girdilerin artması ve fiyatın düşüklüğü nedeniyle üreticilerimiz pamuk üretimine sıcak bakmıyor, bu nedenle Araban Ovası'nda geçen yıllara oranla pamuk üretiminde her geçen yıl önemli düşüşler yaşanıyor. Araban Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu yıl hükümetin bir kilogram kütlü pamuk alımı için girdi fiyatlarının yükselmesini de hesap ederek en az 2 lira ve üzerinde taban fiyat belirlemesini bekliyoruz" diye konuştu.

’Beyaz altın’da hasat zamanı

’Beyaz altın’da hasat zamanı

’Beyaz altın’da hasat zamanı

’Beyaz altın’da hasat zamanı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber