Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Dünya 30 Temmuz 2014 - 22:11 Yorum: 0

Beyaz Saray Gazze'de BM okulunun bombalanmasını kınadı

Beyaz Saray, İsrail'in Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı okula düzenlediği saldırıyı kınadı.

Beyaz Saray Gazze'de BM okulunun bombalanmasını kınadı

Beyaz Saray Sözcüsü Bernadette Meehan yaptığı açıklamada, 'ABD, küçükler da dahil olmak üzere masum Filistinliler'in ve BM insani yardım çalışanlarının ölümü ve yaralanmasına sebep bulunduğu belirtilen Gazze'deki BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) bağlı okulun bombalanmasını kınar' ifadesini kullandı.

Meehan'ın açıklaması, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları süresince ABD'nin yönelttiği en sert eleştiriyi oluştursa da, açıklamada okulun bombalanmasından doğrudan İsrail'in mesul olduğuna dair bir atfın yer almaması dikkati çekti. 

Meehan açıklamasında, İsrail ordusu sebebi ile konutlarını boşaltması istenen yerlerinden edilmiş binlerce Filistinli'nin Gazze'de BM'nin belirlediği sığınaklarda emniyetli olmadıklarından çok fazla derecede endişe duyduklarını belirtti.

Gazze'deki BM tesislerinde silahlar saklamaktan mesul olanları da kınadıklarını kaydeden Meehan, bütün bu eylemlerin ve daha öncelikle görülen benzerlerinin, BM'nin tarafsızlığıyla uyuşmadığını dile getirdi. 

Beyaz Saray Sözcüsü Meehan, 'Bu şiddet, olası olan en erken sürede bir ateşkese varılması ihtiyacının altını çizmektedir' ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun, Filistinli sığınmacıların bulunduğu Gazze'deki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na bağlı bir okula düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 15 insanın hayatını kaybettiği, onlarca insanın yaralandığı bildirilmişti.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber