Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 05 Aralık 2016 - 16:24 Yorum: 0

Beyin kanaması geçiren hastayı kasıktan müdahale ederek sağlığına kavuşturdular

Şiddetli baş ağrısı şikayeti ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne müracaat eden hastanın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi.

Beyin kanaması geçiren hastayı kasıktan müdahale ederek sağlığına kavuşturdular

Şiddetli baş ağrısı şikayeti ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne müracaat eden hastanın beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Beyin damarlarında baloncuk olduğu belirlenen ve beyin kanaması geçirdiği tespit edilen hasta kasıktan beyin damarına girilerek tedavi edildi.

Yaklaşık 15 gün önce şiddetli baş ağrısı şikayet ile Çorlu Devlet Hastanesi'ne başvuran 5 çocuk annesi 44 yaşındaki Müzeyyen Sağdıç, beyin kanaması teşhisi ile Çorlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedaviye alındı.

Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Yaşar Türk tarafından muayene edilen hastanın beyin damarlarında iki ayrı baloncuk tespit edildi. Hastanın beyin damarlarındaki baloncuklar, hastanın kasık damarından girilerek onarıldı ve hasta sağlığına kavuşturuldu. Çorlu Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanan hasta taburcu edilecek duruma geldi.

Hastayı odasında ziyaret eden ve durumu ile ilgili olarak bilgiler alan Tekirdağ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cengiz Becerir, "Yapılan üst düzey bu işin Çorlu Devlet Hastanesi'nde olması bizler için gurur verici. Yapılan işlem Türkiye'de çok nadir hastanelerde yapılıyor Çünkü bunun için çok iyi yetişmiş bilgi ve beceri düzeyi yüksek uzmanlar ve çok iyi bir hastane altyapısı gerekiyor. Çorlu Devlet Hastanesi'nde bunların hepsi var. Başhekimimizin ve doktor arkadaşlarımızın katkıları ile hastanedeki hemşirelik hizmetlerinin çok iyi olması ile hastamıza çok güzel bir hizmet verildi. Ben hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Operasyonu gerçekleştiren Girişimsel Radyoloji Uzmanı Dr. Yaşar Türk ise "Müzeyyen Sağdıç, beyin kanamasıyla atravmatik dediğimiz travma olmadan yaşayan beyin kanaması, genelde bunların çoğunluğu baloncukların yırtılması ile gelir. Bizim hastanemize yoğun bakıma kabul edildi. Daha sonra yoğun bakımda stabilizasyonu yapıldıktan sonra anjiyoya aldık ve yapılan anjiyoda hastanın iki tane baloncuğu tespit edildi. Daha sonra bunların endovasküler yani damar içinden tedavilerinin uygun olduğunu değerlendirdikten sonra tedavisine karar verildi ve hasatanemizde var olan çok donanımlı bir anjiografi sayesinde yaklaşık 3,5 saatlik bir operasyonla hasta, damar içerisinden tedavi edildi ve hastanın şu an 15. Günü ve serviste tamamen iyi olduktan sonra taburcu olmasına karar verdik. Hastamız şu anda son derece iyi durumda. Konuşabiliyor, ellerlini ayaklarını kaybetmeden normal ihtiyaçlarını yerine getirecek şekilde bu işlemini yapabiliyor" diye konuştu.

Dr. Yaşar Türk, "Genelde beyin kanaması geçiren hastaların baloncuğun yırtılmasına bağlı meydana gelen beyin kanamalarında bu hataların üçte biri maalesef hastane kapısına varmadan hayatını kaybediyor. Geriye kalan hastaların da yarısı hastane içerisinde bütün müdahalelere rağmen ilk 1 ay içerisinde hayatını kaybediyor. Geriye kalan üçte bir kısmın yarısı da ömür boyu birine bağımlı hale geliyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber