Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:02 Bıçakla yaralama şüphelisi tutuklandı17:02 Uyuşturucu ticaretinden tutuklandı17:00 Samsun’da çiftçilere tohum ve süt sağım makinesi dağıtıldı17:00 Ali Koç: "Trabzon Emniyeti, maça polis tahsis etmiyorsa ve tahsis ettiği po...16:59 Ali Koç: "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş. Onların menfaatleri açısında...16:56 Mersin Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart’ın Mart ayı tutarları ile öğrenim y...16:54 BBP, Kütahya’da AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nu destekleyecek16:49 ’Sütten Peynire Dönüşüm’ adlı söyleşi16:49 Ali Koç: "Yarın Samandıra’da teknik kadromuz ve oyuncularımızla konuşacağız...16:48 Ali Koç: "Trabzonspor maçı, kesinlikle burada toplanmamızın ya da 2 Nisan’d...16:47 Bozbey: “Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok”16:47 Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç: "İki tane ekstrem var; Biri hiçbir şey y...16:45 Kazada yaralanan alkollü engelli sürücü sağlık personellerine zorluk çıkart...16:43 Tusk: “Avrupa savaş öncesi döneme girdi”16:40 Tepebaşı’nda bir ilki başaran süt çiftliğine ’Avrupa Birliği Onaylı Süt Çif...16:39 Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 bin 100 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük...16:38 Pursaklar’da 7 bin 177 kadın Hanımevleri’nde sosyalleşme fırsatı buldu16:37 Otomobil yoldan çıktı, 1’i ağır 2 kişi yaralandı16:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizin son 21 yılı yatırımlar açısından Cumhuriy...16:36 Çöl Tozları Bandırma’yı kapladı
Sami Er
Sağlık 11 Şubat 2019 - 12:08 Yorum: 0

Beyin tümörleri beyaz ırkta daha fazla görülüyor

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Kerim Gökoğlu, literatür çalışmalarında beyin tümörlerine beyaz ırkta daha fazla rastlandığını...

Beyin tümörleri beyaz ırkta daha fazla görülüyor

Acıbadem Kayseri Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Kerim Gökoğlu, literatür çalışmalarında beyin tümörlerine beyaz ırkta daha fazla rastlandığını söyledi.

Dr. Kerim Gökoğlu, beyin tümörlerini, beyindeki zarlardan, beyni çevreleyen kafatasını çevreleyen deri, kas, yumuşak dokulardan ve kafatası kemiğinin kendisinden köken alan birincil tümörler ve diğer organların kanserlerinden sıçrayan durumlarda ortaya çıkan tümörler olarak tanımladı.

Geceleri artan baş ağrısı tümör nedeni olabilir

Beyin tümörlerinin bulgularını geceleri artan baş ağrısı, bulantı, kusma, çift görme, bulanık görme, bayılma, sara nöbetleri, denge ve yürüme bozuklukları, kollarda ve bacaklarda kuvvet kayıpları, uyuşmalar ve hissizlikler şeklinde sıralayan Dr. Gökoğlu, bulguların hepsinin bir arada görülmediğini, ancak zamanla artan bir özellik gösterdiğini ifade etti.

Genetik yatkınlık en önemli neden

Beyin tümörlerinin tomografi, MR görüntüleme, daha şüpheli durumlarda da anjiyografi, spekroskopi gibi ileri tanı yöntemleriyle tetkik ettiklerini kaydeden Gökoğlu, iyi ve kötü huylu tümörlerin görülme biçimlerine dair şunları söyledi:

"İyi huylu tümörler beynin kendi dokusunda nadiren görülür. Zar ve çevre kemik dokusundaki tümörlerden gelişir. Tedavi sonuçları da yüz güldürücüdür, cerrahide oldukça olumlu sonuçlar alınmaktadır. Kötü huylu tümörler ise adından anlaşılacağı gibi anormal ve hızlı büyüyen beyin tümörleri olabilir."

Beyinde tümöre neden olan faktörleri ise genetik yatkınlık, aşırı radyasyona maruz kalma, çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları olarak sıralayan Gökoğlu, "Literatür incelendiğinde, tüm beyin tümörlerinin beyaz ırkta daha fazla görüldüğü, 70 yaşının üzerinde beyin tümörlerinin görülme olasılığının arttığı, çocukluk çağında ise özellikle 10 yaş altında beyincik tümörlerinin daha fazla olduğu görülmekte" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber