Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 17 Mart 2015 - 14:58 Yorum: 0

Beykoz'da 250 bin şehit 250 bin fidanla yaşatılacak

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni 100. yılında anlamlı bir etkinlikle anıyor.Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de kahramanca savaşarak şehit...

Beykoz'da 250 bin şehit 250 bin fidanla yaşatılacak

İSTANBUL (AA) - Beykoz Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni 100. yılında anlamlı bir etkinlikle anıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'de kahramanca savaşarak şehit olan 250 bin kişinin hatırası, Beykoz Riva’da dikilecek 250 bin fidanla yaşatılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Çanakkale’de yaşanan destansı savaşın ve mücadelenin, aslında bir milletin vatanını nasıl cansiparane savunduğunu gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:

“Beykoz Riva’da Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı anısına hatıra ormanı oluşturacağız. İsimli isimsiz 250 bin şehidimizin aziz hatırasını bu şekilde yaşatmayı hedefliyoruz. Her karışına binlerce merminin düştüğü topraklarda yaşanan savaşın dünyada başka bir örneği yoktur. Çanakkale’de yaşanan zafer, sadece Türkiye için değil dünya tarihinde çok önemli bir zaferdir. Bunun için her yıl genç-yaşlı binlerce vatandaşımızın katılımıyla, Çanakkale ruhunu yaşatmak ve gelecek nesillerimize aktarma amacıyla ziyaret programları düzenlemeye devam edeceğiz.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber