Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
12:49 Mersin’de kayıp şahıs için arama çalışması sürüyor12:49 Ordu’da 10 yılda 87 orman yangını meydana geldi, 96.83 hektar alan zarar gö...12:49 Siverek’te minibüsün şarampole devrilme anı güvenlik kamerasında12:48 Muğla Orman Bölge Müdürlüğünden kırsal mahallelere yangın uyarısı12:48 Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı otizmli genci darbeden bakıcıya verilen cez...12:47 Teknoloji devi Meta’nın İsrail’e yardım ettiği iddiası12:46 MSB kaynakları: "Eurofighter konusunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyo...12:46 Sahilde yakılan çöpler jandarma ve itfaiyeyi alarma geçirdi12:46 Büyükşehir’de 2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın başvuru12:45 "Tatvanname" kitabı güncel haliyle okuyucuyla buluşacak12:45 Akkuyu NGS’den yangın açıklaması12:45 Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı12:45 Başkan Tavlı: “Şehrimize birlikte hizmet etmeyi sürdüreceğiz”12:45 Sempozyum katılımcılarından Rektör Özölçer’e ziyaret12:45 Vodafone Business, 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek12:44 Siirt Fıstığı üretimine yönelik eğitimler devam ediyor12:44 Vücuda yapışan kenenin başının ezilmesi virüsün kana bulaşmasını hızlandırı...12:44 Hürmetçi Sazlığı’na ziyaretçi merkezi12:44 Milli Eğitim Bakanı Tekin: "(Yeni müfredat) Çalışmayı yarın öğleden sonra k...12:42 Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ‘Dev’ ameliyat
23 Nisan
Kültür 09 Mayıs 2019 - 11:08 Yorum: 0

Beynine şant takılan köpek hayati tehlikeli atlattı

Doğuştan hidrosefali rahatsızlığıyla dünyaya gelip Aralık ayında beyin ameliyatı geçiren Cora isimli köpek hayati tehlikeli atlattı.

Beynine şant takılan köpek hayati tehlikeli atlattı

Doğuştan hidrosefali rahatsızlığıyla dünyaya gelip Aralık ayında beyin ameliyatı geçiren Cora isimli köpek hayati tehlikeli atlattı.

Sivas'ın Zara ilçesinde geçtiğimiz yıl Aralık ayında yaşadığı denge sorunuyla dikkat çeken köpek yavrusu, tedavi için Sokak Hayvanları Koruma Derneği (SOHAYKO) tarafından kontrol altına alınmıştı. İstanbul'da bir hastanede Mr'ı çekilen Cora isimli yavru köpeğin, beyninde su toplaması olduğu, bu nedenle beyin fonksiyonlarının gerektiği gibi çalışmadığı anlaşıldı. Ameliyat edilmemesi halinde öleceği tespit edilen yavru köpek, Veteriner hekim Esma Yıldar ve Mehmet Emeksiz tarafından ameliyat edildi. Ameliyatta insanlar da olduğu gibi Cora'nın beynine şant yerleştirildi. Ameliyat sonrası hayati tehlikeyi atlatan Cora, aradan geçen 5 aya rağmen herhangi bir risk yaşamadı. Şimdi diğer köpeklerle koşup oynuyor.

Koşup oynuyor

Konuyla ilgili açıklama yapan SOHAYKO Derneği Başkanı Yasin Yılmaz, Cora'yı aldıklarında ciddi bir denge sorunu yaşadığını belirterek, "Beyninde biriken sıvı ne yazık ki hayatını derinden etkilemişti. Yapılan başarılı operasyon ile Cora'nın beynine şant yerleştirildi. Cora şuan yaklaşık 6 aylık oldu. Az olsa da yine dengesinde problem var, ancak ilk geldiği günden bu zamana kadar çok yol kat etti. Cora artık koşuyor, oynuyor, zıplıyor. Çok mutlu. Kontrollerimiz devam edecek, şant belki de değiştirilecek" dedi.

Beynine şant takılan köpek hayati tehlikeli atlattı

Beynine şant takılan köpek hayati tehlikeli atlattı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber