Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 28 Ocak 2015 - 13:29 Yorum: 0

Beyoğlu Belediyesi'nden, kedilere için 3 Katlı Villa Barınağı

Beyoğlu Belediyesi, sokakta yaşayan kediler için “3 Katlı Villa Barınağı” yaptı.

Beyoğlu Belediyesi'nden, kedilere için 3 Katlı Villa Barınağı

      BEYOĞLU – Beyoğlu Belediyesi, sokakta yaşayan kediler için “3 Katlı Villa Barınağı” yaptı. Her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı barınaklar, görevliler tarafından mahallelere yerleştirildi. Barınaklar sayesinde yüzleri gülen kedilerin, yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunması amaçlanıldı.

   Beyoğlu Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü, soğuk kış günlerinde sokak hayvanları için çalışmalarına devam ederken kediler için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın talimatıyla “3 Katlı Villa Barınağı” projesini hayata geçirdiler.  Barınaklar, özel ahşaptan yapılarak, ilçenin 15 farklı noktasına yerleştirildi. Soğuk havalardan korunup, sıcak havalarda serinleyebilecekleri yerlerin olması amacıyla gerçekleştirilen villa barınaklarda kediler sağlıklı ortamda yaşama fırsatı bulabilecek.

       BARINAKLARDAN MAHALLELİ VE HAYVANSEVERLER MEMNUN

  “3 Katlı Villa Barınağı” hem mahallenin, hem de hayvanseverlerin hoşuna gitti. Soğuk havalarda kediler için çok güzel bir barınak olduğunu dile getiren Alper Batur, “Ben evde kedi besliyorum, onun şanslı bir kedi olduğunu düşünüyordum.  Sanırım Beyoğlu’ndaki kediler de şanslı. Evleri çok güzel olmuş” dedi.

  Mahalledeki kedilerin hepsine kendisinin baktığını söyleyen bir hayvansever vatandaş, mahalleye barınaklardan istediğinde hemen geldiğini, özellikle soğuk havalarda kedilerin seveceğini dile getirdi.

   “Burada çalıştığım için günde 2-3 defa geçiyorum” diyen Sıla Özlükan, “Her geçtiğimde buralarda kedileri görüyordum, soğuk dönemlerde titrediklerini hissediyordum. Bu barınakları görünce inanın o kadar mutlu oldum ki anlatamam. Daha sıcak yuvaları olduğu için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

   Daha önce çeşitli yerlere bu kedi barınaklarından yerleştirdiklerini dile getiren Beyoğlu Veteriner İşleri Müdürü Numan Akol da, talep üzerine barınakların şekillerini kedi evlerine dönüştürdüklerini, sabah yerleştirdikleri evleri de kedilerin hemen sahiplendiğini söyledi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber