Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Ekim 2016 - 14:14 Yorum: 0

Beyoğlu esnafı sosyalleşiyor

Dünya E-Devletler Organizasyonu (WEGO) Yönetim Kurulu Toplantısı için düzenlenen basın lansmanında konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah...

Beyoğlu esnafı sosyalleşiyor

Dünya E-Devletler Organizasyonu (WEGO) Yönetim Kurulu Toplantısı için düzenlenen basın lansmanında konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ilk defa tanıtımlarını yaptıkları Beyoğlu Smart City projesiyle Beyoğlu esnafının sosyalleşeceğini söyledi.

Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-devlet Organizasyonunun (WEGO), 3 gün sürecek olan 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı Beyoğlu'nda başladı. Beyoğlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının basın lansmanı CVK Park Bosphorus Otel'de yapıldı. Toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile dünyanın dört bir yanından gelen WEGO üyesi belediye başkanları ve temsilcileri katıldı. 2014 yılında Çin'de düzenlenen toplantıya "Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesiyle" katılarak ödül alan Beyoğlu Belediyesi, yeni geliştirdikleri "Beyoğlu Smart City" projesiyle Türkiye'de yapılan toplantıya da damga vurmayı başardı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yeni geliştirilen Beyoğlu Smart City projesini toplantı kapsamında yaptığı konuşmada ilk defa kamuoyuna tanıttı.

Beyoğlu Smart City projesi görücüye çıktı

WEGO Yönetim Kurulu Toplantısının lansmanında konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Smart City projesini ilk defa kamuoyuna tanıttı. Beyoğlu Smart City projesinin ilçe esnafının sosyal paylaşımlarını rahatlatacağını söyleyen Başkan Demircan, "Belediyenin kendi iş ve işlemleri dışında Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde var olan 12 bin tane esnafımızın gelecekte ki e-ticareti ve sosyal medya paylaşımlarını rahatlatacak, onları dünyanın anlamlı birer parçası yapacak yeni bir organizasyonu daha başlatmış bulunuyoruz. Basına duyurusunu ilk defa bu toplantı da yapıyoruz. Smart City projesi dünyanın dört bir tarafında yapılıyor. Ama başka yerlerde Smart uygulamaları belediyenin kendi iş ve işlemleri üzerinden yürüyor ve yürütülüyor. Bizim projemizi farklı kılan yeri ise, Beyoğlu'nda bulunan ticaret hanelerin, müzelerin, otellerin bütün sivil organizasyonların sosyal medya ağlarını koordine eden ve onlara gelecekte e-ticaret yapabilmenin zeminin oluşturabilecek yeni bir organizasyon" dedi.

"E-Devlet uygulaması bir zaruret haline geldi"

E- Devlet uygulamasının önemine değinen Başkan Demircan, "Dünyanın yöneticileri ve üreticileri buradayken, toplumun lokomotifi olan yerel yönetimler ve hükümetlerin bu hızlı akan dünyadan uzakta duramazdı, durmamalıydı. Dolayısıyla devletin hem şeffaflığı, hem hızı, hem sürdürülebilirliği, hem de piyasanın hareketliliğine uygun bir şekilde çalışabilmesinin kaçınılmaz bir neticesi olarak e-devlet kendi içimizde de yapılıyor olması bir zaruret haline geldi. dolayısıyla WEGO'nun bu anlamda ki girişimi çok anlamlı ve çok başarılı buluyorum" diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi olarak E-Devlet uygulamasından iyi noktalara geldiklerini belirten Başkan Demircan, "Beyoğlu Belediyesi olarak, içimizde ki bütün iş ve işlemleri elektronik alışkanlık olarak, sürdürülebilirlik ve etkinlik üzerine kurguladık. Çok değişik ve güzel uygulamalar yaptık. Sosyal Paylaşım marketlerimizde ki yazılım, belediye bünyesinde ki müdürlüklerinden sadece bir tanesidir. Ama işin insan ve sosyal tarafı olduğu için daha dikkat çekti. Dolayısıyla bizde kendi içimizi anlatırken, sosyal belediyeciliği anlatmak her zaman cazip geldiği için onu ön plana çıkartma gayretinde oluyoruz. Yani belediyemizin bütün birimlerinde e-devlet uygulamalarının çok iyi noktalar geldiğini söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber