Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 17 Ekim 2017 - 17:43 Yorum: 0

Beyoğlu ile Seonghuk arasında yapılabilecek yeni işbirlikleri masaya yatırıldı

Beyoğlu Belediyesinin "Kardeş Belediyesi" olan Güney Kore'nin Seonghuk Belediye Başkanı Kim Young Bae ve heyetini ağırlayan Başkan Ahmet Misbah Demircan,...

Beyoğlu ile Seonghuk arasında yapılabilecek yeni işbirlikleri masaya yatırıldı

Beyoğlu Belediyesinin "Kardeş Belediyesi" olan Güney Kore'nin Seonghuk Belediye Başkanı Kim Young Bae ve heyetini ağırlayan Başkan Ahmet Misbah Demircan, "Beyoğlu Belediyesi olarak onlarca kardeş belediyemiz var ve onların her biriyle ayrı ayrı ilişkiler içerisindeyiz" dedi.

Beyoğlu Belediyesi, farklı ülkelerden çeşitli şehirler ile imzaladığı "Kardeş Belediye" anlaşmalarıyla birçok uluslararası işbirliğine imza attı. 19 yabancı şehirle imzalanan anlaşmalar kapsamında hayata geçirilen ortak projelerle Beyoğlu Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı olma özelliğini daha da güçlendirdi. Beyoğlu'nun kardeş şehirlerimizden olan Güney Kore'nin Seul şehrinin Seonghuk Belediye Başkanı Kim Young Bae beraberindeki heyetle birlikte İstanbul'a gelerek Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret etti. Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya gelen heyetler, sosyal ve kültürel alanda yapılabilecek yeni işbirlikleri için fikir alış verişinde bulundular.

"Bütün farklılıklarımız bizim özümüz ve özetimizdir"

Toplantıda konuşan Beyoğlu Başkanı Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu'nu bir kervansaraya benzeterek, "Aslında İstanbul da bir kervansaray Anadolu da bir kervansaray. Dünyanın doğusundan batısına, batısından da doğusuna gidenlerin uğradığı bir kervansaray burası. Dolayısıyla bizim çok kültürlü olmamızın esprisi bu. Anadolu'nun her tarafında farklı dinler, diller ve kültürler vardır. Bütün bu farklılıklar bizim özümüz özetimiz. Onun için ötekileştirmeden herkesle kucaklaşmayı başarabiliyoruz. Beyoğlu Belediyesi olarak da onlarca kardeş belediyemiz var ve onların her biriyle ayrı ayrı ilişkiler içerisindeyiz" dedi.

"İki ülkenin dostluğu adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum"

Türkiye Güney Kore dostluğuna da değinen Başkan Demircan, "Güney Kore 1950'lerde bir varoluş mücadelesi veriyordu. O varoluş mücadelesinde Türk askeri onların bu haklı isteklerinin yanında onlarla beraber oldu. Oradaki kahramanlık iki ulusun, iki memleketin birbirine yakınlaştığı en önemli hikayeyi oluşturdu. Bugün Güney Kore dünyanın sayılı ekonomilerinden birisi. Seul Belediyesi ile İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz kardeş. Biz de Seul şehrinin Seonghuk Belediyesi ile kardeşiz. Seonghuk Belediyesi ile birçok Kültür ve sanat faaliyetler yaparak iki ülke dostluğu adına güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu işbirliği çok anlamlı ve mutluluk verici"

Beyoğlu Belediyesinin restore edilen tarihi başkanlık binasının daha da güzelleştiğini belirterek, "Bu bina daha da modernleşmiş ve güzelleşmiş. Girişte çok şaşırdım. İstanbul zaten dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Bu güzel şehirde yer alan Beyoğlu Belediyesi ile işbirliği yapmak çok anlamlı ve mutluluk verici. Uzun tarihi ve derin bir kültüre sahip olan bu ülkenin bir şehriyle iyi ilişkiler kurarak çalışmak, aralarında çok güzel ve özel bir bağ olan Türkiye ve Güney Kore için büyük önem taşıyor. Bizim zor durumda olduğumuz Kore Savaşında kilometrelerce uzun mesafeleri aşarak bize canınızı hiçe sayıp sahip çıktığınız için gerçekten minnettarım. Sizleri kan kardeşim olarak görüyorum. İlişkilerimizi daha da güçlendirmek ve derinleştirmek için çalışacağız" dedi.

2012'de kardeşlik anlaşması imzalanmıştı

Türkiye ile Güney Kore arasındaki dostlu çok eskilere dayanıyor. Kültürel benzerliklerin yanı sıra özellikle 1950'deki Kore Savaşı iki ülkenin birbirinden kopmayan bağlarla yakınlaşmasına neden oldu. Beyoğlu Belediyesi de Seonghuk Belediyesi ile 2012 yılında kardeşlik anlaşması imzalayarak iki ülkenin dostunu pekiştirecek bir başka adım atmış oldu. Bu anlaşma ile birlikte 2015 yılında Seul'de "Türk filmleri Festivali" gerçekleştirilmişti.

Beyoğlu ile Seonghuk arasında yapılabilecek yeni işbirlikleri masaya yatırıldı

Beyoğlu ile Seonghuk arasında yapılabilecek yeni işbirlikleri masaya yatırıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber