Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 14 Ekim 2016 - 09:23 Yorum: 0

Beyoğlu Sosyal Market dünyaya örnek oluyor

WeGo üyesi belediye başkanları ve temsilcileri Beyoğlu Sosyal Marketi ziyaret etti.

Beyoğlu Sosyal Market dünyaya örnek oluyor

WeGo üyesi belediye başkanları ve temsilcileri Beyoğlu Sosyal Marketi ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, örnek proje olarak ödül alan Sosyal Market'i 17 ülkeden 40 farklı temsilciye gezdirdi.

Beyoğlu Belediyesi, WeGo (Dünya Yerel Yönetimler ve Şehirler E-devlet Organizasyonu) üyesi belediye başkanları ve temsilcilerine ev sahipliği yaptı. 2014 yılında gıda bankacılığı, sosyal kart ve sosyal market dalında ödül verdikleri sosyal marketi gezen belediye başkanları ve temsilciler, böylesine yararlı bir merkezi hayata geçirdiği için Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teşekkür etti. Başkan Demircan'ın ev sahipliğinde tesisi gezen belediye başkanları ve temsilciler, tesisin işleyişi hakkında Başkan Demircan'dan bilgi aldı. Marketin ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğunu ziyaretçilere aktaran Demircan, marketle ilgili tüm merak edilenleri cevapladı.

17 ülkeden 40'tan fazla temsilci Sosyal Market'e geldi

Misafirlerini sosyal markette ağırlıyor olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Aslında Dünya E-devlet Organizasyonu, bize 1 yıl önce burası ile ilgili bir ödül verdi. Daha sonra ödülün arkasında durup buraya kadar geldiler. Merak edip, ziyarette bulundular. Dünyanın 17 ülkesinden 40'tan fazla ziyaretçi buradalar. Brezilya'dan Kore'ye Hindistan'dan Arap ülkelerine kadar birçok ziyaretçimiz burada. Herkes iyilik ve güzellik istiyor. Bu iyi düşüncenin sahibini de herkes arıyor. Ben de onların gelişinden çok mutlu oldum" diye konuştu.

"Bu proje çok verimli bir örnek olacak"

WeGo Genel Sekreteri Young-Soon Nam, "Çok ilginç bir örnek olduğunu düşünüyorum. Wego üyeleri olarak buradan öğrenecek şeylerimiz var. Yoksul yahut ihtiyacı olan ailelere yardım ederken özellikle bugünkü konumuz olan akıllı sistemlerin çok verimli kullanıldığı bir örnek olduğunu düşünüyorum. Zaten bu doğrultuda WeGo ödüllerini de almış bir projeden bahsediyoruz. Eminim ki birçok şey öğreneceğiz bu projeden" şeklinde konuştu.

Sudan'ın Sinnar Eyaleti Valisi Eldaw Hamid ise "İhtiyacı olan insanları yardım etmenin gerçekten harika bir yolu bu, diğer konuşmalarda da duyduğunuz üzere. Eminim biz de kendi ülkemizde bu proje için uygulama alanı bulabiliriz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber