Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mayıs 2016 - 12:33 Yorum: 0

Beyoğlu’nda Okuma-yazma Seferberliği

Beyoğlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için ücretsiz "Okuma Yazma Kursları" açtı.

Beyoğlu’nda Okuma-yazma Seferberliği

Beyoğlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için ücretsiz "Okuma Yazma Kursları" açtı. Semt konaklarında verilen kurslara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, bir yandan okuma yazmayı öğrenirken, diğer yandan da belirli nedenlerden dolayı gidemedikleri okula olan özlemini gideriyor.

Beyoğlu'nda kentsel dönüşüm ile birlikte sosyal dönüşümü de aynı anda yürüten Beyoğlu Belediyesi, açtığı eğitici ve öğretici kurslarla vatandaşların kişisel gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için semt konaklarında ücretsiz "Okuma Yazma Kursları" açtı. Çıksalın, Okmeydanı, Dolapdere ve Hacıahmet semt konaklarında verilen kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Genç yaşlı demeden her yaştan insanın katılabildiği kurslar ile vatandaşlar bir yandan okuma yazmayı öğrenirken, diğer yandan da belirli nedenlerden dolayı gidemedikleri okula duydukları özlemi gidermenin mutluluğunu yaşıyor.

KURSİYERLER HEM OKUMA-YAZMA ÖĞRENİYOR HEM DE SOSYALLEŞİYOR

Okuma Yazma Kursu eğitmeni emekli öğretmen Ganime Akıllı, bu yola "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesiyim" sloganıyla çıktığını belirterek, "Bu sene dört sınıfım var. Çıksalın, Okmeydanı, Dolapdere ve Hacıahmet semt konaklarında açık olmakta ve devam etmekteyiz. Kursiyerlerim buraya geldiklerinde okuma-yazma dışında sosyalleşmelerini de sağlıyor. Kursiyerlerimin ilk geldiğinde alışverişe gidemiyorum, fatura okuyamıyor, bir yere giderken tereddüt ediyorum gibi birçok şikayeti vardı ama şimdi bunları yavaş yavaş çözüyoruz. Bu semt konaklarının ilçemize ve ülkemize kazandırdığı çok şey var. Devamının olmasını temenni ediyorum" dedi.

"BEYOĞLU BELEDİYESİ İLE HER ZAMAN BİR ADIM İLERİYE"

Kursiyerlerden Zeynep Güleç de, geçmişte okuma yazma üzerine güzel hayaller kurduğunu fakat durumları iyi olmadığı için bu hayalini gerçekleştiremediğini ifade ederek, "Kızlarımın desteğiyle bu ücretsiz kurslara kayıt oldum. Yaşlıyım diye bayanlar korkmasın. Okumanın yazmanın yaşı olmaz, sadece biraz inanç gerekli. Bizler belediyemizin bize sağladığı imkandan yararlanmak için geliyoruz, vatanımıza milletime ufak tefek yararımız olsun istiyoruz. Beyoğlu Belediyesi ile her zaman bir adım ileriye" diye konuştu.

TEMEL BİLGİ, BECERİ VE DAVRANIŞLARI KAZANDIRMAK HEDEFLENİYOR

Kurslar ile okuma yazma bilmeyen vatandaşlara; okuma-yazma becerisi kazandırmak, Türkçeyi iyi konuşur hale getirmek, temel aritmetik ve yurttaşlık bilgisi öğretmek, günlük yaşamla ilgili temel bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak hedefleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber