Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 14:58 Yorum: 0

Beypiliç Genel Müdürü Koca:

"Türkiye'de kanatlı et tüketimi, 1990 yılına göre 10 kat, 2000 yılına göre de 1,7 kat artmıştır"

Beypiliç Genel Müdürü Koca:

ANKARA (AA) - Beypiliç Genel Müdürü Sait Koca, Türkiye'de kanatlı et tüketiminin 1990 yılına göre 10 kat, 2000 yılına göre de 1,7 kat arttığını söyledi.

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu'nda, "Toplam Kalite Yönetimi ve Beyaz Et Sektöründeki Uygulamalar" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Koca, "Toplam Kalite Yönetim (TKY) felsefesinin ancak tüm ilkeleri ile benimsenip uygulandığı takdirde tutarlı, başarılı ve kalıcı olduğunu söyledi.

TKY'nin, ilk olarak sanayi sektöründe ve özellikle imalat sektöründe uygulanması dolayısıyla bir mühendislik yaklaşımı olarak algılandığını ifade eden Koca, "Fakat gerçekte toplam kalite yönetimi, çağdaş yönetim tekniklerinden biri olması sebebiyle mühendislik yaklaşımları yanında insanlarla ilgili sosyoloji ve psikoloji gibi bilim dalları ile de yakından bağlıdır" diye konuştu. 

TKY'nin uygulama alanları genişledikçe işletmelerin ürettiği ürünlerdeki hata oranları azalmış neredeyse sıfır hatayla üretim yapmaya başladıklarını kaydeden Dr. Koca, "Bu kapsamdan bakıldığında firmamızda TKY çalışmalarının temeli 1999 yılında atılmış olup halen bu yönde çalışmalar devam etmektedir. Gıda üreten bir işletme olmamız sebebi ile sahip olduğumuz birçok gıda güvenliği ve kalite standartları TKY felsefesini desteklemektedir" ifadelerini kullandı. 

Koca, şunları söyledi:

"Yine kuruluşumuzun üretim biriminde uygulanmakta olan 5S yaklaşımı gibi yardımcı sistemlerde TKY uygulamalarımızı desteklemektedir. Firmamız, toplam kalite yönetimi ve eyaz et sektöründeki uygulamalarda öncülerden olup, saatte 24 bin kesim yapılmaktadır. Tesislerde sürdürülen entegrasyon çalışmaları kapsamında saatte kesimi 50 bine çıkaracağız. Burada şunu da açıkça belirtmeliyim. Tüm dünyada, domuz eti tüketimi, beyaz etin çok üzerinde olup yüzde olarak 37'lerdedir. Türkiye'de kanatlı et tüketimi 1990 yılında kişi başına 3,8 kilo iken 2001 yılında bu oran artarak 9,7 kilo, 2013 yılında da 20,5 kilo olarak gerçekleşti. Bu oranları gördüğümüzde, Türkiye'de 2013 yılında 1990 yılına göre 10 katına, 2000 yılına göre de 1,7 katına çıkmıştır."

Seminere, Yüksek Okul Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, CHP İlçe Başkanı Ali Uysal, CHP Nallıhan İlçe Başkanı Alpay Eser, Karaoğuz Vakfı başkanı Şahin Karaoğuz, öğretim üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber