Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 31 Ağustos 2014 - 13:33 Yorum: 0

Beyşehir Gölü, Jandarma Asayiş Botları'na emanet

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Asayiş Botları, Türkiye'nin çeşitli yerlerinde deniz, baraj ve gölleri koruduğu gibi Beyşehir Gölü'nü de koruyor

Beyşehir Gölü, Jandarma Asayiş Botları'na emanet

KONYA (AA) - Jandarma Genel Komutanlığının bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Asayiş Botları, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki deniz, baraj ve gölleri koruduğu gibi en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nü de koruyor.

Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı emrindeki asayiş botu, Konya'nın Beyşehir ve Hüyük ile Isparta'nın Şarkikaraağaç ve Yenişarbademli ilçelerine sınırı olan Beyşehir Gölü'nde valilikler arasında imzalanan protokol kapsamında görev yapıyor.

Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Oğuz Çalışkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Jandarma Asayiş Botu'nun Beyşehir Gölü'ndeki sorumluluk alanında emniyet ve asayişin sağlanmasının dışında faaliyetlerinin bulunduğunu belirtti.

 Arama ve kurtarma, su ürünleri, kara avcılığı, milli parklar kanununa muhalefet olaylarına müdahale gibi konularda da çalıştıklarını vurgulayan Çalışkan, "Çevre ve su kirliliğinin önlenmesi, doğal hayatın korunması, usulsüz avcılıkla mücadele ve göldeki 33 adadaki yaban hayatın korunmasıyla ilgili görevleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği halinde yürütüyoruz" dedi.

Jandarma Asayiş Botları'nın 450 beygir gücüne sahip 2 adet motoru bulunan özel bir su aracı olduğuna dikkat çeken Çalışkan, şunları söyledi:

"Asayiş botları hava ve yük durumuna göre değişmekle birlikte saatte ortalama 45 mil hıza ulaşabiliyor. Bu özelliğiyle jandarma botu konuşlandığı denizlerde ve iç sularda meydana gelebilecek herhangi bir olaya en hızlı şekilde müdahalede bulunabilecek tek su aracıdır. Jandarma Asayiş Botu, karayoluyla 1,5 saatte gidilebilen noktaya Beyşehir Gölü üzerinden 20-25 dakika gibi çok kısa bir sürede ulaşabiliyor. Radar, GPS yer tesbit cihazı, telsiz ve gece görüş dürbünü donanımlarına sahip Beyşehir ilçesindeki Jandarma Asayiş Botu, bu özelliğiyle her türlü hava şartlarında görev alabiliyor."

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber