Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 15 Mart 2015 - 12:33 Yorum: 0

Beyşehir Gölü kıyısındaki flamingo ilgi odağı oldu

Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyısındaki flamingo görenlerin ilgisini çekiyor

Beyşehir Gölü kıyısındaki flamingo ilgi odağı oldu

KONYA (AA) - Daha çok tuzlu ve sodalı gölleri mekan olarak tercih ettiği bilinen flamingolar, Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü kıyılarında da zaman zaman görülüyor.

Beyşehir Gölü'nün Karadiken sahilinde konaklayan bir flamingo da görenlerin ilgi odağı oldu. 

Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Seyit Konyalı, yaptığı açıklamada, göl kıyısında çekim yaptığı sırada tesadüfen kıyıya inen flamingonun kendilerine 10 dakika kadar çekim yapma imkanı sunduğunu, su içerisinde biraz gezindikten sonra bölgeden ayrıldığını söyledi.

Selçuk Üniversitesi Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan ise flamingoların genellikle tuzlu ve sodalı suları sevdiğine işaret etti.

Bu kuşların Tuzgölü gibi göllerde yaşadığını aktaran Arslan, şunları kaydetti:

"Beyşehir Gölü tatlı su gölü ama biz her yıl burada flamingo görüyoruz. Özellikle gölün Suğla tarafındaki sığ yerlerindeki bir alanı konaklama alanı olarak kullanıyorlar. Aynı otoyollardaki dinlenme tesisleri gibi, burayı biliyorlar. Sığ alanlara gelip biraz dinleniyorlar. Sık sık böyle rastlantısal konuklarımız oluyor. Flamingoların Beyşehir Gölü kıyılarında görülmesi yollarını şaşırdıkları anlamına gelmez. Bizler belki adres kaybediyoruz ama onların kaybedeceklerini, şaşıracaklarını düşünmüyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber