Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 10:08 Yorum: 0

Beyşehir Gölü'den bir yılda 40 kilometrelik ağ toplandı

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nden geçen yıl, çevre kirliliğine neden olan toplam 40 kilometre uzunluğunda misina ağ çıkarıldı.Gölü korumakla görevli  İlçe Jandarma Komutanlığı'na...

Beyşehir Gölü'den bir yılda 40 kilometrelik ağ toplandı

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nden geçen yıl, çevre kirliliğine neden olan toplam 40 kilometre uzunluğunda misina ağ çıkarıldı.

Gölü korumakla görevli  İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş botu timleri, yaptıkları denetim ve kontrollerle Türkiye'nin en büyük tatlı su gölünü çevre kirliliğinden korumaya çalışıyor.

Ekipler tarafından, 2014 yılında göl üzerinde gerçekleştirilen çalışmalarda çevre kirliliğine neden olan toplam 40 kilometre uzunluğunda yasak misina ağ çıkarıldı. Denetim ve kontrollerde ele geçirilen, "Hayalet ağ" olarak da nitelendirilen misina ağların, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edilerek imha edilmesinin sağlandığı bildirildi.

Beyşehir Göl, Çevre ve Doğa Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Jandarma ekiplerine gölde hayalet ağlara yönelik yaptığı sıkı denetimler nedeniyle teşekkür etti. 

Jandarma ekiplerinin bir yılda 40 kilometre misina ağ toplamasının sevindirici olduğunu ifade eden Tan, "Beyşehir Gölü yapılan bu çalışmayla ağ kirliliğinden de kurtarılmış oldu. Bu ağlardan çıkarılan kurşunlar da göl için tehdit oluşturuyordu" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber