Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 10:23 Yorum: 0

Beyşehir Gölü'nde jandarma, usulsüz avlanmaya geçit vermiyor

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nde Jandarma ekiplerinin usulsüz ve yasa dışı avcılığın önüne geçmek için başlattığı denetimler sürüyor.Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı...

Beyşehir Gölü'nde jandarma, usulsüz avlanmaya geçit vermiyor

KONYA (AA) - Beyşehir Gölü'nde Jandarma ekiplerinin usulsüz ve yasa dışı avcılığın önüne geçmek için başlattığı denetimler sürüyor.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş botu timi, deniz, göl ve iç sularda su ürünleri avlanmasında kullanımına bakanlık tarafından yasak getirilen misina ağlara yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde 2 bin 500 metre misina ağ ele geçirdi.

Alınan bir ihbarı değerlendiren jandarma asayiş bot timi, gölün Kuşluca ve Akburun mahallesi açıklarında 8 ayrı noktada avlanmada kullanımına yasak getirilen çeşitli göz açıklıklarına sahip misina ağlarla usulsüz avcılık yapıldığını belirledi.

Denetimlerde göl üzerine serilen yasak ağları şamandıraları aracılığıyla belirleyen ekipler, ardından toplayarak tekneye çekti. Ağların bota çekilmesi esnasında takılı vaziyetteki canlı olduğu belirlenen balıklar da tekrar göle salındı.

Jandarma tarafından el konulan ağların yakılarak imha edilmek üzere Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edileceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber