Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 10:33 Yorum: 0

Beyşehir'de cipslik patates üretimi çiftçinin yeni gelir kapısı oldu

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, cipslik patates üretimi çiftçinin yeni ekmek kapısı oldu.Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede cipslik üretiminin,...

Beyşehir'de cipslik patates üretimi çiftçinin yeni gelir kapısı oldu

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, cipslik patates üretimi çiftçinin yeni ekmek kapısı oldu.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yörede cipslik üretiminin, çiftçi için yeni bir umut ve gelir kaynağı durumuna geldiğini söyledi.

Cipslik patates üretiminde yörenin sıfırdan 5 bin dekarda üretim seviyelerine geldiğini ve zaman içerisinde ürün ekilen sahaların daha da yaygınlaşacağına inandığını vurgulayan Metli, bölgede Konya Şeker tarafından açılan cips fabrikasının da üreticiye iyi bir pazar imkanı sunduğunu dile getirdi.

Cipslik patates üretiminin çiftçiye bölgede meyvecilikte çilekten sonra en yüksek gelir getiren sahip bir ürün olduğuna dikkati çeken Metli, şunları kaydetti:

"Bölgemizde bu yılki ürün rekoltesi ne çok iyi, ne de çok kötü. Sadece bazı bölgelerde değişik tohumdan kaynaklı rekolte düşüşü yaşandığını öğrendik. Bunun dışındaki yerlerde durum fena değil. Bölgemizdeki çiftçilerimize iyi bir alternatif ürün olan cipslik patates ekimine yönelmesini tavsiye ediyoruz. Çünkü, patates son yıllarda iyi para eden de bir ürün haline geldi. Marketlerde kilo fiyatı 2 liranın üzerinde seyreden bir ürün. Ben önümüzdeki günlerde bu fiyatın daha da yükseklere çıkacağını umut ediyorum. Öyle ise üreticimiz de bu iyi gelir imkanından mahrum kalmamak üzere bu ürüne yönelmeli. Beyşehir bölgesinin iyi bir patates üretim üssü haline gelmesi için yakın gelecekte ekim sahasını daha da geliştirmesini bekliyorum."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber