Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Türkiye 04 Eylül 2018 - 09:38 Yorum: 0

Beyşehir’de kış öncesi doğalgaza talep artışı bekleniyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu yıl kış mevsimi öncesinde doğalgaz kullanımına olan talebin daha da artış görmesini beklediklerini...

Beyşehir’de kış öncesi doğalgaza talep artışı bekleniyor

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, bu yıl kış mevsimi öncesinde doğalgaz kullanımına olan talebin daha da artış görmesini beklediklerini söyledi.

Yeni Mahalle'de kurulu bulunan doğalgaz dağıtım şirketinin tesisini ziyaret eden Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, Beyşehir'in Türkiye'de sıvılaştırılmış doğalgazı kullanan ilk ilçe olduğunu hatırlattı.

Beyşehir'e sıvılaştırılmış doğalgazın gelmesinin ardından ilk kullanımın geçen yıl Yeni Mahalle'de bulunan bazı hanelerde başladığını belirten Özaltun, "Bireysel abonelik başvurusunda bulunan vatandaşlarımız ikamet ettikleri konutlarında gerekli tesisat ve kombi bağlantısının yapılmasının ardından doğalgazla ısınmaya başladı. Vatandaşlarımız sadece ısınmada değil, mutfak ve banyoda da doğalgaz konforundan istifade edebiliyor" dedi.

Beyşehir'in Türkiye'de yine ilkleri yaşadığını ve sıvılaştırılmış doğalgazı ilk kullanan ilçe olduğunu hatırlatan Özaltun, Beyşehir'de yapılan yatırımlara rağmen abonelikte bugüne kadar beklenen ve arzu edilen sayıya ulaşılamamasının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Bunun ilgili doğalgaz şirketinin diğer mahallelerde yapacağı yeni yatırımların önünde bir engel teşkil ettiğini vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti: "Hala "Beyşehir'de doğalgaz mı var, Beyşehir'e ne zaman doğalgaz gelecek?" şeklinde sorularla karşı karşıya kalmak bizleri de hayli şaşırtıyor. Beyşehir'de abonelik başvurusu yapan 40 kadar vatandaşımızın evi şu anda doğalgazla ısınıyor. Yeni Mahallemizde kullanım oranının artması, inşallah şehrimizin her bölgesinde yakın gelecekte daha da yaygınlaşması anlamına geliyor. Hemşerilerimizden tek isteğimiz; abonelik başvurusunda bulunmaları ve ardından bu günümüz çağının olmazsa olmazı doğalgazı kullanmaya başlamaları. Sıvılaştırılmış doğalgaz Türkiye'de ilk kez Beyşehir'de uygulandı ve bu uygulama ülkenin birçok noktasında da yaygınlaşmaya başladı. Konyamızda bazı ilçelerimize de aynı sistemle doğalgaz verilecek. Yeni Mahalle'de doğalgaz hattının geçtiği güzergahta halihazırda 5 bin abonenin kullanabileceği bir altyapı sistemi mevcut. Ancak maalesef abone sayısı şu anda 40 civarında. Oysa ilçemiz merkezinde kurulan doğalgaz tesisi, şu anki yapısıyla ilçe merkezinin yüzde 65'ini besleyebilecek kapasitede. Bu yıl döviz kurlarında yaşanan artıştan dolayı özellikle ithal kömür fiyatlarındaki yükselişten dolayı doğalgaz aboneliğine olan ilginin daha da artacağını umuyoruz. Vatandaşlarımızın doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasıyla, ilçemize yatırım yapan dağıtım şirketi de diğer mahallelerimize yeni doğalgaz altyapı çalışmalarını başlatacaktır. Bu durumu lütfen gözardı etmeyelim. Doğalgaz kullanımının artması zaten şehrimizin de ihtiyacı. Kullanımının artması en büyük beklentimiz ve umudumuz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde ilçemize doğalgaz yatırımının gelmesinde büyük rolü olan Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak Bey'e ve emeği geçenlere katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı bir kez daha ifade etmek istiyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber