Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Beyşehir’de KPSS’ye giren adaylara ve ailelerine aşure ikramı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir'de ilk kez gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılan adaylar ile ailelerine aşure ikramında...

Beyşehir’de KPSS’ye giren adaylara ve ailelerine aşure ikramı

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir'de ilk kez gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) katılan adaylar ile ailelerine aşure ikramında bulundu.

Beyşehir'de, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ali Akkanat Kampüsü'ndeki yükseköğrenim kurumları ile farklı iki ortaöğretim kurumunda gerçekleştirilen KPSS'de ön lisans mezunu yaklaşık bin 500 aday memur olabilmek için ter döktü. Sınava, Beyşehir merkezin yanı sıra, yakın çevre ilçeler ile dış mahallelerde yaşayan çok sayıda aday katıldı. Adaylar sınavda ter dökerken, okul dışında bekleyen aileleri de evlatlarının başarısı için Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Ali Akkanat Kampüsü girişinde kurulan çadırda sınava girenlerin ailelerine Beyşehir Kaymakam Vekili Haydar Köktaş'la birlikte aşure dağıttı.

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, ilk kez KPSS yapılan Beyşehir'in yine ilklerden birini yaşadığını belirterek, sınavda ter döken adaylara başarı dileğinde bulundu. KPSS'nin Beyşehir'de ilk kez yapılıyor olmasının yanında aşure ayı münasebetiyle sınava girenlerle ailelerine sınav çıkışında aşure ikramında bulunduklarını belirten Özaltun, "Amacımız sınava giren ve sınav için ilçemiz dışından gelenler ile dışarıda bekleyen ailelerinden bu mübarek günlerde hayır dualarını alabilmekti. Beyşehir'de bugün ön lisans mezunu yaklaşık bin 500 kişi sınava giriyor ama Kasım ayında lise mezunları için yapılacak KPSS'de bundan çok daha fazla bugünkü girenlerden üç katına yakın bir sayıda adayımız ilçemizde bu sınava girmiş olacak. Artık ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın Beyşehir'in sınav merkezi olması ile birlikte KPSS'nin yanı sıra üniversite ve Anadolu Üniversitesi açık öğretim fakültesi sınavları için de kilometrelerce öteye gitmelerine gerek kalmadı. İlçemizde ve yakın çevresinde ilçelerde yaşayan vatandaşlarımız için eski sıkıntılı günler geride kalıp tarih olurken, yepyeni güzel günler başladı. İnşallah, sınavda memuriyet için ter döken kardeşlerimize Alah'ım en kısa zamanda devlet memuru olmayı nasip etsin. Olamayanlar da üzülmesin, özel sektörümüzde de iş imkanı ve potansiyeli çok yüksek. Özellikle Huğlu ve Üzümlü gibi dış mahallelerimiz ve organize sanayimiz de iş istihdamı konusunda ilçemize çok büyük katkılar sunuyorlar" dedi.

Beyşehir ÖSYM Sınav Koordinatörü ve SÜ Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk de, Beyşehir'de ilk kez bir KPSS yapılmasının gururu ve heyecanını yaşadıklarını dile getirdi.

Beyşehir’de KPSS’ye giren adaylara ve ailelerine aşure ikramı

Beyşehir’de KPSS’ye giren adaylara ve ailelerine aşure ikramı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber