Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 17 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Beyşehir’de ortaöğretim KPSS’ye 4 bin 351 aday girecek

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanan...

Beyşehir’de ortaöğretim KPSS’ye 4 bin 351 aday girecek

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 20 Kasım tarihinde yapılacağı açıklanan Ortaöğretim düzeyi 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) Beyşehir'de girecek aday sayısının 4 bin 351 olduğunu bildirdi.

Başkan Özaltun, yaptığı açıklamada, ÖSYM tarafından Beyşehir'de ilk kez önlisans düzeyinde KPSS'nin Beyşehir'de yapıldığını hatırlatarak, "Beyşehir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü'nden aldığımız bilgiye göre, Beyşehir'de 16 Ekim'de yapılan ön lisans düzeyindeki kamu personeli seçme sınavına bin 571 kişi katılmış. Lise düzeyinde gireceklerin sayısının ise 4 bin 351 olduğunu öğrendik. Bu çok yüksek bir rakam. Bu verilerde gösteriyor ki, Beyşehir'imiz için bu konuda da çok iyi bir şey yapmışız. Ama ortada bir başarı varsa bu başarı, birlik beraberlik içerisinde el ele vererek elde edilen hepimizin başarısıdır" dedi.

Beyşehir'de düne kadar "KPSS, üniversite ve AÖF sınavlarının yapılması çok zor, mümkün değil" diyen bazı gruplar olduğunu vurgulayan Özaltun, bunu diyenlerin yanıldığını, azmedilirse hayatta her şeyin başarılabileceğinin görüldüğünü belirterek, "Biz her zaman şunu söylüyoruz; azmedersek, "mümkün değil" diye hiçbir şey yoktur. Biz bugün azmettik, bir ekip ruhu çerçevesinde, üniversitemizle, milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla, kaymakamlığımızla, kısacası ilgili tüm kurumlarımızla ortaklaşa çalışarak birlik beraberlik içerisinde hareket ederek bu başarıyı elde ettik. Hem ilçemizin ÖSYM Merkezi olması, hem KPSS'nin ve açık öğretim fakültesi sınavlarının Beyşehir'de yapılıyor olmasını sağladık. Burada kazanan kim? Beyşehir ve çevresinde yaşayan insanlar kazandı. Bundan sonra da kazanmaya devam edecekler inşallah. Artık, söz konusu bu sınavlar için hemşehrilerimiz ve ilçemiz çevresindeki yerleşimlerde yaşayan insanlarımız kilometrelerce öteye giderek yol kat etmeyecekler. Çektikleri çile son bulacak. Biz Beyşehir'in kazanması yolunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yükseköğrenim anlamında elde edilen bu başarının sadece kendi başarıları olmadığını da dile getiren Özaltun, "Bu başarı, özellikle altını çizerek söylüyorum dünya lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın, ÖSYM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ömer Demir'in ve AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu'nun da arkamızda durarak, bizlere verdiği destek sayesinde oldu. Buna YÖK'ümüzün, Selçuk Üniversitemizin, Ali Akkanat Kampüsümüzdeki dekanlığımız ve akademisyenlerinin, kaymakamlığımızın, ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün ve ilgili tüm kurumlarımızın katkısı da eklenince başarı kendiliğinden geldi. Bu, hep birlikte el ele verilerek hazırlanan bir projenin hayata geçirilmesidir. Bu ekip ruhu içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Beyşehir’de ortaöğretim KPSS’ye 4 bin 351 aday girecek

Beyşehir’de ortaöğretim KPSS’ye 4 bin 351 aday girecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber