Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 10 Mart 2015 - 09:28 Yorum: 0

Beyşehir'de tescilli yapılar restore ediliyor

KONYA (AA) - Beyşehir’in tescilli kültürel miraslarından olan eski Hükümet Konağı ve Çarşı Cami minaresinde restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon bütçesi Konya Büyükşehir...

Beyşehir'de tescilli yapılar restore ediliyor

KONYA (AA) - Beyşehir’in tescilli kültürel miraslarından olan eski Hükümet Konağı ve Çarşı Cami minaresinde restorasyon çalışmalarına başlandı. 

Restorasyon bütçesi Konya Büyükşehir Belediyesi ve MEVKA  tarafından karşılanan eski Hükümet Konağı’ndaki çalışmaların 15 Haziran'da, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen Çarşı Camiinin minaresi çalışmasının ise 150 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onaylamış olduğu projeye uygun olarak başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandığında eski Hükümet Konağı Dünya Mirası geçici listesinde yer alan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin kalıcı listeye girebilmesi için UNESCO’nun alan yönetim merkezi olacak.

Hükümet Konağı ve Çarşı Cami minaresi restorasyonunun şehrin kimliğinin korunması adına son derece önemli bir hizmet olduğunu belirten Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyon çalışmalarının tarihi dokuları ve orijinal yapıları dikkate alınarak bütün hızıyla devam ettiğini belirtti.

Restorasyon çalışmalarından sonra tarihi yapıların hak ettiği değere kavuşacağını dile getiren Özaltun, şunları kaydetti:

 "Eski Hükümet Konağının Dünya Mirası geçici listesinde yer alan Eşrefoğlu Camisi’nin kalıcı listeye girebilmesi için UNESCO’nun alan yönetimi çalışmalarının daha aktif bir şekilde yürütebileceği bir çalışma ofisi olarak kullanılacak olması bizi çok sevindirdi. Kalıcı listeye girebilme adına kararlılıkla yürütülen çalışmaların bu vesileyle daha da hız kazanacağı düşünüyorum. Beyşehir’in tarih, kültür ve turizm hayatına hizmet edecek yapıların restorasyonu için Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ‘e, Vakıflar Bölge Müdürlüğümüze, Mevlana Kalkınma Ajansına, çalışmalara emek veren, destek olan herkese teşekkür ederim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber