Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Ağustos 2016 - 10:38 Yorum: 0

Bezci’den FETÖ’cülere istifa çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunanların devlet kademelerinden...

Bezci’den FETÖ’cülere istifa çağrısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunanların devlet kademelerinden temizlenmesi için gerçekleştirilen çalışmaya destek verdiklerini belirterek, "ATO dahil tüm sivil toplum örgütlerinden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yanlısı ve sempatizanı kim varsa istifa etsin gitsin" dedi.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada 15 Temmuz gecesi FETÖ/PDY'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na, seçilmiş hükümete ve millete karşı darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye Cumhurbaşkanı, Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve milletimizin canını ortaya koymasıyla bu hain girişim engellenmiştir. Aziz milletimiz meydanlarda demokrasi nöbeti tutarak sadece darbecilere değil, tüm dünyaya karşı meydan okumuştur. Şimdi temizlenme ve arınma zamanındır. Bu süreç bize göstermiştir ki FETÖ/PDY terörist örgüt olmanın da ötesinde bölücü bir yapılanmadır. Bu hain örgüt şehit kanlarıyla yoğrulmuş ülkemizde yönetimi ele geçirme zorbalığının ötesinde ülkemizi bölmeyi, iç savaş çıkarmayı ve kan gölüne dönüştürmeyi planlamış, şükür ki başarılı olamamıştır" dedi.

"FETÖ'cülerle aynı çatı altında bulunmak istemiyorum"

Türkiye'yi ele geçirmeye, bölmeye, iç savaş çıkarmaya niyetlenen bir örgüte üye olunması ya da sempati duyulmasının kabul edilemeyeceğini kaydeden Bezci, "Tüm Türkiye FETÖ gerçeğini 17-25 Aralık sürecinde görmüş, öğrenmiştir. Bu tarihten sonra FETÖ ile ilişkisi devam eden ya da sempati duyan her kim varsa ATO dahil tüm sivil toplum örgütlerinden istifa edip gitsinler. Özellikle ATO organlarında yer alanlara sesleniyorum; bu hain örgütle ilginiz ya da sempatiniz varsa derhal istifa edin. Bu ülkeye, bu ülkenin birlik ve beraberliğine, seçilmiş Cumhurbaşkanına, hükümetine, milletine kast eden hainleri destekleyen kişilerle aynı çatı altında bulunmak dahi istemiyorum, istemiyoruz" diye konuştu.

"Demokrasi nöbeti gönüllerde devam ediyor"

Türk milletinin alçak darbe girişimine karşı yaklaşık bir ay tuttuğu demokrasi ve vatan nöbetinin gönüllerde ve gerekirse "bedenen" devam edeceğini belirten Bezci, "Nöbet, son nefese, son bireye kadar devam etmelidir. Nöbet, sadece meydanlarda değil, aynı zamanda ekonomide, siyasette devam etmeli ve sürekli teyakkuz halinde olmalıyız. Biz bu konuda Cumhurbaşkanımızın vereceği bir işarete sonuna kadar riayet edeceğiz. Başkomutanımızın yüklendiği ağır yükü paylaşmayı da kendimize bir görev edinmeliyiz" diye konuştu.

"ATO'nun adını hainlerin adıyla kirletmeyin"

Türkiye'nin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne kast eden zalimlere gereken cezanın mutlaka verilmesi gerektiğinin altını çizen Bezci, şöyle devam etti:

"Suç cezasız, ihanet karşılıksız kalmamalıdır. Bu suçu işleyen haşhaşilerin, çetecilerin, piyonların cezası suçlarına göre eksiksiz verilmelidir.Bu ülkenin maddi ve manevi değerlerini sömürerek, gasp ederek, ihalelere fesat karıştırarak, devletin gücünü kendi amaçları için kullanarak ülke sınırları dışına çıkaran, bu ülkeyi bölmeye kalkan hainlere merhamet göstermek affedilecek bir durum değildir. Şimdi arınma zamanıdır. Şimdi topyekûn kalkınma hareketi başlatma zamanıdır. Şimdi bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın tam zamanıdır. Bu nedenle aramızda hainleri destekleyenleri, onlara sempati duyanları da istemiyoruz. Tekrar tekrar söylüyorum FETÖ üyesi ya da sempatizanı her kim olursa olsun adı bu örgütle anılan herkesin ATO organlarından istifa ederek gitmesi çağrısında bulunuyorum. ATO'nun adını hainlerin adıyla kirletmeyin."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber