Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Eylül 2014 - 12:03 Yorum: 0

"Bıcırık"a olan sevgisini çocukları bile kıskanıyor

Kütahya'da yaşayan nakliyecinin evinde beslediği papağanla olan sevgisi herkesi kıskandırıyyor

'Bıcırık'a olan sevgisini çocukları bile kıskanıyor

KÜTAHYA (AA) - HADİ ŞENGÜL - Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde yaşayan Mustafa Öztoprak, evinde beslediği "Bıcırık" adlı papağanıyla arasındaki sevgi, kendi çocuklarını bile kıskandırıyor.

İlçede nakliyecilik yapan Öztoprak, evine geldiği zamanlarda kendisini kapıda Bıcırık adlı papağan karşılayor. 

Bıcırık'la, gününün yarısından fazlasını geçiren Öztoprak, gittiği kahvehaneye ve sokak gezisine onu da götürüyor.

Bıcırık'ın en sevdiği hobisi ise sahibiyle arabaya binerek, cadde sokak gezip etrafı izlemek ve sahibinin kafasının üstünde durmak geliyor. 

Öztoprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bıcırık'ı 2 yıl önce kızının aldığını daha sonra kendilerine getirdiğini söyledi.

Papağının kendilerine alıştığını belirten Öztoprak, "Ben, nakliye işiyle uğraştığım için eve hafta sonları gelebiliyorum. Eve geldiğimde beni kapıda karşılar ve omzuma konar. Daha sonra benimle kahvehaneye gider, arabayla gezintiye çıkar ve üzerimde dolaşır. Yani biz, birbirimizden ayrılamıyoruz. Ben evden çıkmaya hazırlandığımda ise arkamdan uçarak gelir, kafama konar" diye konuştu.

Öztoprak, ayrıca evde yemek için sofraya oturduklarında Bıcırık'ın kendilerinden önce geldiğini ve kendileriyle beraber yemek yediğini dile getirdi.

Onun, evin içinde çok özgür olduğunu dile getiren Öztoprak, şöyle konuştu:

"Evde çok özgürdür, hiç kafesine koymayız. Devamlı evin içinde uçar ve gezer. Onu, bir yerlere kapatmayız. Bıcırık, özellikle arabayla gezmeyi çok sever. Ben dışarı çıkarken, arabaya gideceğimi bildiği için hemen üzerime konar. Arabaya binince de yolu seyreder, etrafa bakmayı sever. Gezdirdiğim zaman çok hoşuna gidiyor. Her tarafa beraber gideriz devamlı. Tabi onun bu serbestliğinden eşim fazla hoşnut değil. Bıcırık özgür dolaştığı için tabi her tarafı batırıyor ve o yüzden eşim fazla memnun değil. Benim 2 çocuğum var ve üçüncü çocuğum gibi oldu. Tabi bu durumumuzu kıskanıyorlar. Çocuklar bana, 'baba hep Bıcırık'la ilgileniyorsun, bizimle ilgilenmiyorsun' diyorlar."

Öztoprak, papağanıyla o kadar birbirlerine alıştığını ifade ederek, her gittiği yere onu da götürdüğünü sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber