Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 01 Kasım 2014 - 08:33 Yorum: 0

Biden, Anastasiades ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiades ile telefonda görüştü.

Biden, Anastasiades ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nicos Anastasiades ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada; bölgesel gelişmelerin yanı sıra ABD ile Kıbrıs arasındaki stratejik ortaklığı görüşmek üzere Biden’ın Anastasiades’i aradığı kaydedildi.

Açıklamada Biden’ın, 'Doğu Akdeniz’de yenilenen tansiyona yönelik kaygılarını dile getirdiği ve ABD’nin, Kıbrıs’ın egemenliğine ve geleneksel uluslararası hukuka müsait olarak, kendi hususi ekonomik alanında kaynaklarını geliştirme hakkına saygı duyduğunu teyit ettiği' ifade edildi.

Açıklamada, şunlar belirtildi:

'Biden, tansiyonun, süren diplomatik çabalarla azalacağı umudunu anlatım etti ve bölgedeki bütün ülkeleri, enerji kaynaklarını geliştirmek için karşılıklı yarara dayanan yaklaşımları izlemeleri anlamında teşvik etme taahhüdünde bulundu. İki lider, adanın, siyasal eşitlik içerisinde iki bölgeli ve iki toplumlu bir federasyon şekilde yine birleşmesi ihtiyacında mutabık kaldı.'

Açıklamada, Biden ve Anastasiades’in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri (BMGS) Kıbrıs hususi Danışmanı Espen Barth Eide'nin çabalarına desteklerini dile getirdiği bildirildi.

Muhabir: Barışkan Ünal

ETİKETLER: Biden , Anastasiades , görüştü
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber