Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 24 Şubat 2022 - 10:48 Yorum: 0

Biden: "Saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan Rusya sorumlu"

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Bu saldırının getireceği ölüm...

Biden: 'Saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan Rusya sorumlu'

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon başlatmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımın tek sorumlusu Rusya'dır. ABD ve müttefikleri birlik içinde ve kararlılıkla karşılık verecektir" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik gerçekleştirdiği askeri operasyona Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) tepki geldi. ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in feci bir can kaybını beraberinde getirecek önceden tasarlanmış bir savaşı seçtiğini söyleyerek, "Bu saldırının getireceği ölüm ve yıkımdan yalnızca Rusya sorumludur" dedi. Biden açıklamasında ayrıca, "ABD ve müttefikleri birlik içinde, kararlı bir şekilde karşılık verecek ve dünya Rusya'dan hesap soracak" ifadelerini kullandı.

G7 liderleri ile görüşecek

Başkan Biden, G7 ülkelerindeki yetkililerle görüştükten sonra Ukrayna'ya küresel barış ve güvenliğe karşı yapılan bu gereksiz saldırı karşısında Rusya'ya verilecek yanıtı duyuracağını belirterek, her türlü saldırgan tutumu birlik içinde caydıracak bir tepki vermek için NATO müttefikleri ile koordinasyonu sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. Biden ayrıca eşi Jill Biden ve kendisinin Ukrayna'nın cesur ve gururlu insanları için dua ettiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber