Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Ağustos 2014 - 16:48 Yorum: 0

Biga'da 87 köy karantina altına alındı

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da küçük baş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle 87 köy karantina altına alındı.Kaymakam Fatih Genel, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Gıda...

Biga'da 87 köy karantina altına alındı

ÇANAKKALE (AA) - Biga'da küçük baş hayvanlarda görülen mavi dil hastalığı nedeniyle 87 köy karantina altına alındı.

Kaymakam Fatih Genel, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün yaptığı tespitler sonucunda bazı köylerde bulunan küçük baş hayvanlarda mavi dil hastalığına rastlanıldığını söyledi.

Hayvancılık işletmelerindeki hasta hayvanlardan alınan kan numunelerinin İstanbul'da bulunan Pendik Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsüne gönderildiğini belirten Genel, "Numune sonuçlarına göre mavi dil hastalığı tespit edilen Gündoğdu, Dikmen, Kozçeşme ve Ambaroba köyleri merkezli 14 köy koruma bölgesi, 73 köy gözetim bölgesi olmak üzere toplam 87 köy karantinaya alınarak hastalık mahallinde her türlü idari ve fenni tedbirler ilçe müdürlüğümüzce uygulanmaktadır" dedi.

Genel, karantina tedbirleri çerçevesinde bu köylerdeki büyükbaş-küçükbaş hayvan giriş ve çıkışının karantina kaldırılana kadar yasaklandığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Hastalık, hasta hayvandan sağlam hayvanlara kan emmek suretiyle bulaşmaktadır. Bu yüzden yetiştiricilerin bu vektöre karşı işletmelerini ilaçlama, ağıl ve ahırlarındaki pencerelerine sinek teli takma, hayvan dışkılarını ağıl ve ahırlarda biriktirmeme, çeşitli antiparaziter ve insektisitlerle önlem alması büyük çapta salgın hastalık ve mağduriyetlerin önlenmesi için önemlidir. Mavi dil hastalığı zoonoz bir hastalık olmayıp, hasta hayvanların et ve süt ürünleri insanlar için bir risk oluşturmamaktadır." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber