Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Biga'da sokak hayvanları kısırlaştırıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için çalışma yapıldı.Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki...

Biga'da sokak hayvanları kısırlaştırıldı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Biga ilçesinde sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için çalışma yapıldı.

Belediye Başkanı İsmail Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki sahipsiz ve başıboş dolaşan sokak hayvanlarının toplum sağlığı açısından tehlike yaratmamaları için kısırlaştırma çalışması yaptıklarını söyledi.

Çalışmanın veteriner hekimlerce 5 gün süreyle yapılacağını belirten Işık, "Sokak hayvanlarını öncelikle 10-12 saat gözetim altında tutup gebelik, kuduz gibi gerekli kontrollerini yaptıktan sonra her bir hayvan için uygulanan kuduz, parazit ve diğer aşılarının ardından kısırlaştırma operasyonu gerçekleştiriliyor. Kısırlaştırılan hayvanlar, kulaklarına mavi küpe ile numaralandırılıp doğal yaşamına bırakılacaklar" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber