Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Ağustos 2014 - 18:03 Yorum: 0

Bilecik 2. OSB atıksu arıtma tesisi çalışmaları

BİLECİK (AA) - Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atıksu arıtma tesisi çalışmalarının başladığı bildirildi.Bilecik 2. OSB'den yapılan açıklamada, OSB'nin İl Özel İdaresinin 1994...

Bilecik 2. OSB atıksu arıtma tesisi çalışmaları

BİLECİK (AA) - Bilecik 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) atıksu arıtma tesisi çalışmalarının başladığı bildirildi.

Bilecik 2. OSB'den yapılan açıklamada, OSB'nin İl Özel İdaresinin 1994 yılı yatırım programına alınarak yüzde yüz katılımcı ortağı ile 380 hektar alana kurulduğu belirtilerek, OSB ortak atıksu arıtma tesisinin Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2011 yılı çevre ve enerji mali destek programı kapsamında bin metreküplük olarak tamamlandığı ve faaliyetlerine devam ettiği kaydedildi.  

Bilecik 2. OSB'nin, BEBKA 2014 yılı çevre ve küçük ölçekli alt yapı mali destek programı kapsamında bin metreküplük 2. etap atıksu arıtma tesisi ile atıksu kanalizasyon hattı ve yağmur suyu taşıma hattı projesinin hibe programına alınarak onaylandığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Proje kapsamında karasu deresinin çevre ve sağlık açısından taşıdığı risklerin minimize edilmesine katkıda bulunmak amaçlanmakta ve yeni planlanan tesis ile yüksek su kullanımına sahip firmalara geri dönüşümü sağlanarak maliyetlerinin düşmesine katkıda bulunulacak hem de proseslerinde kullanılan su miktarlarında düşüş meydana gelerek daha az su kullanılması sağlanacak olup, su kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanacaktır. BEBKA ile imzalanan hibe sözleşmesiyle start alan proje 16 aylık olup, tesisin toplam bütçesi 2 milyon 42 bin liradır. Rakamın yüzde 59,69'ü hibe, kalan yüzde 40,31 başvuru sahibince karşılanacaktır. Tesis 7 ay içerisinde faaliyete geçilecektir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber