Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Nisan 2014 - 14:43 Yorum: 0

Bilecik Belediyesinin çalışmaları

Belediye Başkanı Yağcı: "Atıksu arıtma tesisi, 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olacak"

Bilecik Belediyesinin çalışmaları

BİLECİK (AA) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, atıksu arıtma tesisinin, 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olacağını bildirdi.  

Yapımı devam eden projeleri yerinde inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Yağcı, yakın bir sure içerisinde hizmete girecek olan atıksu arıtma tesisinin, kent genelinde bulunan kanalizasyon ve pis suları arıtarak, doğaya tekrar temiz su olarak geri salınımın sağlanacağını kaydetti.   

2014 yılı içerisinde hizmete girecek olan tesisin 80 bin kişilik bir nüfusun atık suyunu temizleyebilecek kapasitede olacağını kaydeden Yağcı, "Doğayı koruyan ve çevreci bir il olarak hizmet vermeyi ön planda tutan bir belediye olarak, çalışmalarımızı bu yönde planlıyoruz. Tesis, günlük 9 bin litre atık suyu temizleyerek, kullanıma ve doğaya tekrar salınacak. Tesis, yüklenici firma tarafından 1 yıl işletilerek, 2015 yılında Bilecik Belediyesine devredilecek" dedi. .

Şehirlerarası otogardaki hafriyat çalışmalarını da inceleyen Yağcı, "Osmanlının kuruluş toprağı olan Bilecik'te Osmanlı mimarisi ile hayat bulacak şehirler arası otobüs terminali, Bilecik'i İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Sakarya gibi metropol şehirler başta olmak üzere tüm ülke ile bağlantısını sağlayacak. Bütün geniş alanıyla 50 bin metrekare olan ve 7 bin metre kare alan üzerine yapılacak olan ve kent için büyük bir yatırım niteliğindeki otogarda, 30 işyeri bulunacak. 2015 yılında halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Yüksek Hızlı Tren (YHT) Bilecik garındaki inşaat çalışmalarını inceleyen ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Yağcı, 29 Mayısta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara-İstanbul YHT seferlerinin başlayacağını bildirerek, hat boyunca yapılması planlanan 9 adet gardan birisi olan Bilecik garının, Osmanlı kültürünü yansıtan motiflerle ve tuğra formu ile çağdaş bir bakış açısıyla modernize edildiğini söyledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber