Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 14 Mart 2015 - 11:28 Yorum: 0

Bilecik Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü, son günlerde yaşanan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.Müdürlükten yapılan açıklamada, suç türlerinin gelişen teknolojiyle...

Bilecik Emniyet Müdürlüğünden dolandırıcılık uyarısı

BİLECİK (AA) - Bilecik Emniyet Müdürlüğü, son günlerde yaşanan telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, suç türlerinin gelişen teknolojiyle birlikte değişim gösterdiği, dolandırıcılığında bu süreçte değişim gösteren bir suç türü olduğu belirtilerek, dolandırıcıların cep telefonlarıyla "Polis veya savcı" olarak tanıtarak, vatandaşları farklı yollarla kontör yada para talebinde bulundukları kaydedildi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelinin halkın yoğun olduğu yerlerde bilgilendirici çalışmalar yaptığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri bu tür suçların önlenmesi amacıyla banka veya PTT güvenlik görevlileri sık sık uyarılmakta, dolandırıcılık olaylarının mağduru olan vatandaşın dolandırılmasının önüne geçilerek paraların hesaba yatırılması engellenmiştir. Yapılan bilgilendirme çalışmaları ve konunun medyada sıkça işlenmesi sonucunda 2014 yılı olay sayılarının, 2013 yılına göre yaklaşık yüzde 50 oranında azaldığı tespit edilmiştir. Adli merci ve kolluk kuvvetleri hiçbir şekilde vatandaştan para talep etmez. Operasyonel faaliyet içerisine halkımız hiçbir şekilde dahil edilmez.

Halkımızın herhangi bir konu ile ilgili bilgisine ihtiyaç duyulduğunda, telefonla ulaşılsa bile ya şahsın ikametinde, işyerinde ya da polis, jandarma karakolunda yüz yüze görüşülür. Vatandaşlarımız dolandırıcıların sıklıkla kullanmış olduğu yöntemler olan 'hesabınızda bloke, vergi borcunuz var' gibi kelimelere itibar etmemeli, kimseye kimlik bilgileri, hesap numaraları ve banka kartı şifrelerini vermemelidir. Dolandırıcılık maksadıyla kendilerine polis veya savcı süsü vererek yapılan aramalarda polis telsizi sesi duysalar bile itibar etmemelidirler. Vatandaşlarımız bu tarzda bir yaklaşım içerisinde bulunan şahıslar hakkında en yakın kolluk kuvvetlerine gitmeli veya '155-156'yı arayarak bilgi vermeli."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber