Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Aralık 2017 - 11:29 Yorum: 0

Bilecik Valisi Büyükakın’dan ’Ertuğrul’ ismi önerisiyle ilgili açıklama;

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kent isminin "Ertuğrul" olarak değiştirilmesi önerisinin yerel ve ulusal kamuoyunda yankı bulmasının Bilecik adına bir...

Bilecik Valisi Büyükakın’dan ’Ertuğrul’ ismi önerisiyle ilgili açıklama;

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, kent isminin "Ertuğrul" olarak değiştirilmesi önerisinin yerel ve ulusal kamuoyunda yankı bulmasının Bilecik adına bir kazanç olarak gördüğünü belirterek, "Bilecik'te her yıl uluslararası bir toy düzenlenmesi şehrimiz için başlı başına bir marka değeri fırsatı sunacaktır"

Vali Büyükakın, yaptığı yazılı açıklamada, Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen "Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyumu" kapanışında, "Bilecik Şehir Markası" kapsamında ele alında "tartışılması faydalı olacaktır" şeklindeki bazı önerilerinin yerel ve ulusal kamuoyunda yankı bulmasını Bilecik adına bir kazanç olarak gördüğünü belirtti. Ancak konuya ilişkin tartışmanın sadece "Bilecik'in adının Ertuğrul olarak değiştirilmesi de tartışılabilir" önerisi üzerine yoğunlaşmasının Bilecik Şehir Markası çalışmalarını sığ ve kısır bir zemine çekeceğini düşündüğünü anlatan Vali Tahir Büyükalın, "Bu nedenle bazı hususların altının çizilmesinde yarar görüyorum. Günümüz dünyasında şehirlerin arasındaki rekabet, ulusların arasındaki rekabetin önüne geçmekte ve bu eğilim her geçen gün artmaktadır. Bu noktadan hareketle birçok şehir "şehir markası" çalışmaları yapmakta, şehrin tanınırlığını ön plana çıkarmak için büyük bütçeler harcamaktadır. Şehir markası oluşturma amacına yönelik olarak ilimizin marka değerleri veya markalaşma potansiyeli bulunan değerleri üzerine şimdiye kadar çok değerli çalışmalar yapılmıştır. Bilecik Belediyesi tarafından BEBKA desteği ile düzenlenen sempozyum da bu amaca yönelik güzel bir çalışma olmuştur. Hizmetler sektörüne ilişkin olarak şimdiye kadar yapılan değerlendirmeler incelendiğinde "tarih ve doğa turizmi şehri" ile "üniversite ve öğrenci şehri" başlıkları altında yapılacak olan çalışmaların sektörün gelişimi açısından önemli bir potansiyel vadettiği ve şehrin geleceği için önemli bir fırsat olduğu dikkat çekmektedir. Şüphesiz Ertuğrul Gazi ilimiz ve ülkemiz açısından çok kıymetli bir değerdir. Ertuğrul Gazi'nin bundan 736 yıl önce topladığı toy da çok kıymetli bir değerdir. Bu noktada tartışılması önerilen birinci husus söz konusu toyun "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışı ile uluslararası ölçekte her yıl ilimizde toplanması ve ana temanın hep insanlığın huzuru olmasıdır. Bilecik'te her yıl uluslararası bir toy düzenlenmesi şehrimiz için başlı başına bir marka değeri fırsatı sunacaktır.

"Üç öneri "Şehirler Kuran Şehir Bilecik" başlığı altında uzun vadeli bir vizyon projesi olarak ele alınmalı"

Şehir Markası açısından tartışılmasında yarar olduğunu düşündüğü diğer bir konunun ise, şehrin bir üniversite ve öğrenci şehri kimliğinin ön plana çıkarılması olduğunu ifade eden Büyükakın, şunları belirtti;

"Civar illerde yaşayan yaklaşık 15 milyon nüfus, hızlı tren imkânı ve şehrin huzur ve sükûnu bu açıdan çok önemli bir fırsattır. Güçlü bir üniversite şehri kimliği uluslararası toy açısından da son derece gerekli ve bir o kadar önemli bir kimliktir. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olarak Bilecik aynı zamanda şehirlerin kuruluşuna beşiklik etmiş bir şehirdir. Bu açıdan Bilecik, yeni yerel yönetim modellerine ve yeni şehir mimarisi konseptine pilot uygulama şehri olarak da görülebilir. Daha açık bir ifadeyle, son dönemde sürdürülmekte olan "bütün şehir" tasarımı açısından da "yatay-dikey mimari" tartışmaları açısından da pilot uygulamalara elverişli bir şehirdir. Bu ise sempozyum kapanışında tartışılmasını önerdiğimiz sonuncu husustur. Söz konusu üç önerinin "Şehirler Kuran Şehir Bilecik" başlığı altında uzun vadeli bir vizyon projesi olarak ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu kapsamda, eğer bütün şehir modelinde pilot il seçilirsek şehrin adının Ertuğrul Gazi, merkez ilçenin adının Bilecik olması veya tersinin yapılması tartışılabilir. Şüphesiz başka öneriler de tartışılabilir. Tartışmaların maksadı isim değişikliği değildir. Sadece isim değiştirerek şehirlerin kaderinin değişmeyeceği apaçık bir gerçektir. Dolayısıyla, konuya ilişkin tartışmaların sığ ve kısır bir isim değişikliği meselesinden çıkarılarak, "Bilecik Şehir Markası" oluşturulması için yapılması gerekenler ekseninde sürdürülmesinin ilimiz için çok daha yararlı olacağını düşünmekteyim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber