Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ağustos 2016 - 13:53 Yorum: 0

Bilecik’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda alternatif kutlama yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda alternatif kutlama yaptı.

Bilecik’te 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda alternatif kutlama yapıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik İl Teşkilatı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda alternatif kutlama yaptı.

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen kutlama, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, CHP İl Başkan Vekili Ali Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP Kadın Kolları Başkanı Nurten Bilecikligil, CHP Bilecik Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk, CHP'li belediye ve il genel meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan CHP Bilecik İl Başkan Vekili Ali Özdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 94. yıl dönümünün kutlandığını belirtti. Özdemir, "Bugün değil, yarın değil, 3 sene değil, 5 sene değil 93 yıldır Cumhuriyetin bekçileri, 46 yıldır 50 yıldır demokrasinin gece gündüz bekçileri Sayın Cumhuriyet Halk Partililer. Sizlerle birlikte olmanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Böyle bir günde sizlere hitap etmek bana ayrı bir onur ve gurur veriyor. Türk Tarihi zaferlerle dolu hangi birini anlatalım, hangi birini söyleyelim ? Ama bunlardan en önemlisi 30 Ağustos Meydan Muharebesi. Bu Türk Devleti'nin, Türklerin yeniden dirilişidir. Bu nedenle çok daha fazla önem arz ediyor. Son günlerde biliyorsunuz 23 Nisanları kutlayamıyoruz. 19 Mayısları kutlayamıyoruz, 30 Ağustosları kutlayamıyoruz. Her gün bahaneler uyduruluyor. Bu bahanelerde kimi zaman şehitler bahane ediliyor. Kimi zaman güvenlik tedbirleri bahane ediliyor. Ama her nedense kendi düğünlerinde, nikahlarında, kendi bir takım açılışlarında her türlü etkinliği yapmaktan geri kalmıyorlar. Siz bu ruhla büyüdünüz, bu ruhla geliştiniz, bu ruhla hareket ettiğiniz için buradasınız. Size ben 30 Ağustosları, 23 Nisanları anlatmayacağım. Ulu Önder Atatürk'ün manevi huzurunda, bütün şehitlerin manevi huzurunda, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. 30 Ağustos bayramınızı yürekten kutluyorum. İyi ki varsınız. Sağ olun" dedi. CHP İl Başkan Vekili Ali Özdemir'in konuşmasının ardından heyet toplu fotoğraf çekilerek dağıldı.

Öte yandan, CHP'nin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türk Kadınlar Birliği Bilecik Şubesi, Vatan Partisi Bilecik İl Teşkilatı da Atatürk Anıtı'na çelenk bırakarak alternatif kutlama gerçekleştirdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber