Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Nisan 2015 - 09:33 Yorum: 0

Bilecik'te 53 yıl sonra köyün adı değişti

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Gölpazarı ilçesindeki köyün adı 53 yıl sonra değiştirildi.İlçeye 27 kilometre uzaklıktaki Üzümlü Köyü Muhtarı Mustafa Tongur, AA muhabirine yaptığı açıklamada,...

Bilecik'te 53 yıl sonra köyün adı değişti

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Gölpazarı ilçesindeki köyün adı 53 yıl sonra değiştirildi.

İlçeye 27 kilometre uzaklıktaki Üzümlü Köyü Muhtarı Mustafa Tongur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün 500 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirterek, üzüm üretimi nedeniyle 1962 yılında Bilecik Valiliği, İl Özel İdare Müdürlüğü ve Köy Muhtarlığı tarafından alınan kararla köyün adının "Üzümlü" olarak değiştirildiğini anlattı.

Köy halkının "Üzümlü" adını benimsemediğini, sadece kamu kurumlarında kullandığını ifade eden Tongur, şöyle konuştu:

"Geçmiş yıllarda vatandaşımız, muhtarlığımıza 200 imza ile müracaat ederek köyün eski adı olan 'Bedi' adının geri alınması için başvuruda bulunulmuş. Muhtarlık olarak toplanan imzalar ile beraber resmi dilekçemizi ile beraber Valilik makamına müracaatımızı yaptık. İl Encümen toplantısında isim değişikliği kabul edildikten sonra 2014 yılında İçişleri Bakanlığı onayı ile köyümüzün adı 'Bedi' olarak değişmiş oldu. 53 yıl sonra eski adıyla değiştirildi."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber